Adobe Photoshop Elements 2021

3 stærke nyheder i det nye Photoshop Elements 2021

Den nye udgave af Photoshop Elements er klar. Du kan blandt andet gøre dine fotos levende og forbedre landskabsfotos med kunstig intelligens i den nye udgave af billedredigeringsprogrammet.

8. oktober 2020 af Kristoffer Engbo

Adobe har lanceret det nye Photoshop Elements 2021, og ligesom de seneste par års nye udgaver handler nyhederne især om at gøre det nemmere at få flotte og sjove resultater med sine fotos.

På den front gør Photoshop Elements 2021 brug af såkaldt machine learning med Adobe Sensei, som er en slags kunstig intelligens. Her er tre store nyheder i programmet, der benytter Adobe Sensei.

> Se video: Her er nyhederne i Photoshop Elements

1. Photoshop Elements 2021 sætter bevægelse i dine fotos

Med den nye funktion Moving Photos analyserer Photoshop Elements 2021 billedet og definerer blandt andet forgrund og baggrund, hvorefter du kan vælge mellem forskellige bevægelseseffekter, så dine fotos bliver mere levende.

>Læs også: 5 grunde til at vælge Photoshop Elements

Du kan fx lave en zoomeffekt eller en panorering, hvor forgrunden bevæger sig i forhold til baggrunden. Resultaterne gemmer du som gif-filer med bevægelse i, så du nemt kan dele med dem med andre.

2. Photoshop Elements 2021 flytter på ansigter

Adobe Sensei kan automatisk finde ansigter, og med Adjust Facial Features kan du gøre øjne større, justere læber med mere. I Photoshop Elements 2021 kan du nu også flytte på et ansigt, hvis det fx vender lidt i den forkerte retning.

Face Tilt i Photoshop Elements 2021

På billedet til højre er babyens ansigt vendt længere end mod midten ved hjælp af funktionen Face Tilt i Photoshop Elements 2021.

© Adobe

Funktionen hedder Face Tilt, og her kan du på tre skydeknapper rotere ansigtet, vende det til en af siderne eller flytte det op eller ned.

>Læs også: Det skal du vide om komposition i dine billeder

3. Photoshop Elements 2021 gør dine landskabsfotos flottere

I modulet Guided, hvor man trin for trin tages igennem justeringer, er der kommet en ny funktion, som hedder Perfect Landscape. Her finder Adobe Sensei selv himlen, som du kan udskifte med forskellige indbyggede billeder af himlen.

I Perfect Landscape kan du også fjerne dis med ét klik, rette horisonten op og beskære billedet.

Photoshop Elements 2021 kan købes allerede nu og koster 750 kroner.

Perfect Landscape i Photoshop Elements 2021

I billedet her er disen fjernet, og himlen er skiftet ud ved hjælp af Perfect Landscape i Photoshop Elements 2021.

© Adobe

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...