Når du redigerer billeder i Photoshop Elements, kan du se originalen og det justerede billede ved siden af hinanden.

© Shutterstock.com / Digital FOTO

5 grunde til at vælge Photoshop Elements

Photoshop Elements er et af de mest brugervenlige billedbehandlingsprogrammer på markedet. Og så har det en række fordele i forhold til Photoshop og Lightroom. Se her, hvorfor du bør vælge Elements.

2. oktober 2020 af Kristoffer Engbo

Tidligere var Photoshop Elements bare en neddroslet udgave af det professionelle Photoshop, men i dag er det spækket med funktioner, som du ikke får hos storebror, og som gør det nemt og sjovt at billedbehandle.

I Photoshop Elements er fokus nemlig på at lave avancerede resultater på en nem måde, hvor alle kan være med, og samtidig kan programmet vokse med dine evner, så du også selv kan tage fuld kontrol. Her er fem grunde til at vælge Photoshop Elements.

1. Photoshop Elements er nemt for begynderen

Billedbehandlingsprogrammet er inddelt i tre hovedmoduler, og med modulet Quick er det overskueligt at gå i gang med at forbedre billeder for selv helt nye brugere.

I modulet Quick er der seks typer justeringer, du kan lave, og hver af dem har en enkelt skydeknap og nogle billedeksempler med justeringer af dit foto, du kan klikke på.

>Se også: Bliv bedre til Photoshop Elements med vores grundkursus, der består af fem videoer.

Til venstre kan du se originalbilledet, og til højre vores justerede billede, hvor vi har brugt justeringerne i Quick i Elements.

Du kan fx justere farvetone, farvemætning, lys, kontrast og skarphed i Quick.

2. Photoshop Elements er avanceret for entusiasten

Vil du selv tage kontrol, har Elements mange af de samme funktioner som Photoshop i modulet Expert.

Du har masser af gode værktøjer til fx at markere og klone med, du kan arbejde i lag, så du fx kan klippe en person ind på en ny baggrund, og du kan justere meget præcist på billederne.

Du kan også åbne raw-filer fra dit kamera i programmet, hvilket giver optimale muligheder for høj billedkvalitet.

>Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

3. Photoshop Elements er fyldt med sjove effekter

Ved hjælp af de indbyggede guider i modulet Guided kan du lynhurtigt lave sjove effekter med din billeder i Fun Edits.

Du kan lave kollager, indsætte fartstriber i baggrunden, lave refleksioner og meget andet. Vælger du i stedet Special Edits, kan du nemt udskifte en baggrund eller udglatte hud i portrætter med mere.

Fun Edits i Photoshop Elements

Under Fun Edits i Elements kan du lave tekster med billeder i eller indsætte forskellige mønstre i billederne.


4. Photoshop Elements er også organisering

Du får også en fuld organiseringsdel med Photoshop Elements. I Organizer kan du holde styr på hele billedsamlingen. Du kan blandt andet tildele søgeord, så billederne bliver nemme at finde, give dine fotos stjerner eller placere dem på et landkort.

>Læs også: Her er de bedste kameraindstillinger til portrætter

5. Photoshop Elements er dit for evigt

For at få Lightroom og Photoshop skal du abonnere med et fast månedligt eller årligt beløb, men Photoshop Elements er dit for evigt, så snart du har betalt de 775 kroner, programmet koster.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...