Lightroom på smartphone

Alle de justeringer, du laver på smartphone eller tablet, bliver automatisk overført til billederne i Lightroom på computeren.

© Shutterstock.com / Digital FOTO

Sådan synkroniserer du Lightroom med mobilen

Med den mobile udgave af Lightroom kan du justere alle dine fotos fra dit spejlrefleks- eller systemkamera på tablets og smartphones, uanset hvor du er. Her kan du se, hvordan du gør.

3. juni 2020 af Kristoffer Engbo

Du behøver ikke sidde ved computeren for at justere fotos fra spejlrefleks- og systemkameraer i Lightroom. Du kan nemlig nemt synkronisere Lightroom Classic på computeren med den mobile udgave til tablets og smartphones.

Når de to udgaver af Lightroom er synkroniserede, vil billeder fra den mobile udgave af Lightroom automatisk blive overført til Lightroom Classic på computeren. Du kan også sende fotos den anden vej.

På den måde kan du overføre billeder, du har taget med dit kamera, til din smartphone eller tablet og justere på farten.

Synkroniseringen foregår via skyen, og du kan både overføre jpeg- og raw-billeder. Lightroom overfører dog ikke de fulde filer, men Smart Previews, som er langt mindre filer i nedsat størrelse, der bruges til justeringer.

>Lær alt det grundlæggende i Lightroom Classic i vores videoserie Grundkursus i Lightroom.

Lav alle justeringer i Lightroom på mobilen

Du kan foretage stort set alle de samme forbedringer og justeringer, som du kan i Lightroom Classic på computeren. 

Og alle dine ændringer fra mobilen bliver synkroniseret til den store udgave af billedet i Lightroom Classic på computeren med det samme.

Justeringer i Lightroom på smartphone

Mulighederne på mobilen er de samme som i modulet Develop i Lightroom Classic. Du justerer fx lys og farver med skydeknapper.

© Digital FOTO

Du skal bare foretage nogle få indstillinger, som vi viser herunder, og så skal du hente Lightroom på din mobile enhed i App Store eller Google Play.

Synkroniseringen kræver, at du har et abonnement på Lightroom, der inkluderer begge udgaver af programmet, og så skal du logge ind på din Adobe-konto i begge udgaver.

>Læs også: Her er forskellene på Lightroom og Lightroom Classic

Sådan synkroniserer du Lightroom

Åbn Lightroom Classic, og sørg for, at de to udgaver af Lightroom er synkroniseret. Klik på dit navn eller på teksten Lightroom Classic oppe til venstre. Klik på Start ud for Sync with Lightroom, hvis de to udgaver ikke allerede synkroniserer.

Nu bliver billeder fra den mobile udgave overført til Lightroom Classic. For at synkronisere fotos den anden vej skal du oprette en Collection, altså en samling, som du synkroniserer.

Vælg modulet Library, og find panelet Collections i venstre side. Klik på plusset ud for Collections, og vælg Create Collection.... Navngiv samlingen, og sørg for, at feltet Sync with Lightroom er markeret. Klik på Create.

Create Collection

Når feltet Sync with Lightroom er markeret, bliver alle billeder, du lægger i samlingen, sendt til den mobile udgave af programmet via skyen.

Nu ligger din samling i panelet Collections, og du kan trække fotos fra mapper over på din Collection, hvorefter de bliver synkroniseret til den mobile udgave.

>Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

Overfør fotos fra kamera til smartphone i Lightroom

Du kan også overføre billeder direkte fra dit kamera eller hukommelseskort til fx din iPad og redigere i Lightroom, mens du er på farten. I Digital FOTO nr. 9/2020 viser vi mulighederne.

Du kan også se, hvordan du justerer billeder i Lightroom på iPad, og så viser vi, hvordan du sikrer, at alle billederne bliver overført til Lightroom Classic

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...