Billede af farvet røg

Du kan både lave ensfarvet røg og flerfarvet røg i redigeringen.

© Shutterstock

Sådan laver du farvet røg i redigeringen

I Photoshop kan du lynhurtigt give dine billeder af røg én eller flere farver. Det skaber en vild effekt, hvor røgen træder endnu mere frem fra baggrunden. Du skal blot følge tre simple trin, som vi viser dig her.

Røgens fascinerende mønstre bliver endnu mere tydelige, hvis du farvelægger den i Photoshop. Du bestemmer selv, om du vil give røgen én eller flere farver. 

Redigeringen tager kun få minutter og kan inddeles i tre trin, som vi viser dig her.

Trin 1: Skab lag i redigering

Du starter med at åbne dit billede af den søjle af røg, som du vil give farve. Derefter tilføjer du din redigering et nyt lag. 

Det kan du gøre ved at trykke Ctrl + Shift + N eller du kan klikke med musen på det lille ikon nederst til højre, som forestiller en firkant med et lille plus i midten.

Nu har din redigering to lag. En baggrund og Lag 1 (Layer 1). Du skal arbejde med Lag 1 fremadrettet i redigeringen. Derfor skal du sørge for, at det er Lag 1, som er valgt i fanen til højre, hvor der står Lag (Layers). 

> Læs også: Store nyheder i Photoshop og Lightroom

Screenshot af trin 1.

Du kan tilføje din redigering et nyt lag ved at trykke på det lille ikon ved siden af skraldespanden. Det gør du ved at klikke på ikonet, der viser en firkant med et lille plus i midten. Derefter får du muligheden for at tilføje et lag, som placeres over baggrunds-laget (Background). 

© DigitalFOTO

Trin 2: Vælg dine farver 

Nu skal du vælge værktøjet Gradient tool, som vist på billedet herunder. Det finder du i værktøjslinjen til venstre. Derefter skal du vælge den farve eller den farvekombination, som du ønsker, din røg skal have.

Det gør du øverst til venstre, hvor du kan trykke på pilen, der går nedad. Nu får du en lang række valgmuligheder. Dobbeltklik på på den farve eller farvekombination, du ønsker, at røgen skal have. 

> Læs også: 5 gratis apps du skal bruge til at redigere dine billeder på mobilen

Vælg Gradient tool, og vælg derefter den farve, som du ønsker, at røgen skal have. 

© Shutterstock

Trin 3: Mal hele røgsøjlen

Afslutningsvist trækker du en streg fra røgens ene ende til den anden ende. Nu bliver hele billedet overmalet med de farver, som du valgte i foregående trin. 

Men da det kun er røgen, som du er interesseret i skal have farve, afsluttes redigeringen ved, at du vælger Multiply, som vist på billedet herunder. Nu bliver røgen inddelt i de valgte farver, og redigeringen er færdig.

> Læs også: Vælg det rigtige hukommelseskort til dit kamera

Vælg den farve, du ønsker, at røgen skal have. Afslut med at vælge Multiply, som vist på dette billede. 

© DigitalFOTO

Bliv bedre til at fotografere røg med den rigtige opsætning

I Digital FOTO 16/2020 kan du læse endnu mere om, hvordan du får forrygende fotos af røgens flotte mønstre. Vi viser dig, hvordan du kan lave en opsætning, der garanterer skarpe billeder. 

Vi guider dig til, hvilke materialer du skal bruge, når du laver din opsætningen, og til sidst får du også en udførlig guide til, hvordan du kan redigere røgen i alle regnbuens farver.

Er du endnu ikke abonnent, kan du lige nu få to numre af Digital FOTO og en fleksibel fotorygsæk med plads til alt dit udstyr – også ekstrabatterierne og den varme sweater – til kun 59 kr. plus porto og ekspedition! 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...