Landskab med ny himmel

I billedbehandlingen er der gode muligheder for at friske en kedelig himmel op.

© Shutterstock

Ret op på det triste vejr i billedbehandlingen

Når vejret er gråt, kan selv det bedste landskab blive trist at se på. I billedbehandlingen er der flere gode muligheder, som kan få liv i den grå himmel. Her viser vi fire smarte metoder.

11. november 2020 af Poul Siersbæk

Indsæt en ny himmel i Photoshop Elements

Adobe Photoshop Elements 2021 har en rigtig smart funktion, der hurtigt og enkelt gør det muligt at skifte en trist og grå himmel ud. Her kan du se, hvad du skal gøre.

Åbn dit billede og vælg fanebladet Guided. Her vælger du Special Edits og klikker på Perfect Landscape. Virker billedet lidt diset, klikker du nu på Remove Haze for at øge farvemætning og kontrast.

Indsæt nu en ny og farverig himmel under Choose a new Sky. Klik fx på Blue Sky 4. Nu finder Elements selv ud af, hvor himlen skal markeres og indsætter den nye himmel. Klik på Next og gem en version af billedet med den nye himmel.

>Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

Skab dramatik i den triste himmel med Lightroom

Også Lightroom giver dig gode muligheder for at pifte billedet op, når vejret er trist. Fx kan du nemt skabe dramatik og kontrast i et gråt skydække. 

Åbn dit billede i modulet Develop. Vælg Graduated Filter. Dobbeltklik på Effect for at nulstille værktøjet. Hold shifttasten nede og træk filteret ned fra toppen af billedet, indtil den runde markør er lige under horisontlinjen.

For at få struktur og dramatik i de kedelige skyer, trækker du nu skydeknapperne Exposure og Shadows lidt til venstre. Træk desuden Dehaze en smule mod højre. Klik på Done.

>Læs også: 5 tips til bedre landskabsbilleder

Udskift himlen med få klik i Photoshop

I de nyeste udgave af Photoshop er der kommet den smarte funktion Sky Replacement, som giver dig mulighed for at udskifte himlen lynhurtigt. Programmet kan let markere i hvilket område, den nye himmel skal være, og i Photoshops indbyggede arkiv er der flere flotte himmelmotiver at vælge imellem. 

Åbn dit billede i Photoshop. Gå til Edit og Sky Replacement. I det nye vindue kan du under Sky vælge en ny himmel efter dit temperament. Du kan tilpasse overgange og farvenuancer med enkle skydeknapper. Når du er tilfreds, klikker du på OJ og gemmer det nye billede.

Flottere himmel med gratis program i Fordelszonen

Med programmet Photolemur 3, som du netop nu kan hente gratis i Fordelszonen, hvis du er abonnent, bliver det ikke nemmere at få en flot himmel i dine fotos. 

Åbn billedet i Photolemur. Nu analyser programmet billedet og kommer med et forslag til, hvor blå himlen skal være. Er farven for voldsom, klikker du på ikonet med en pensel. Nu kan du dæmpe effekten med skydeknappen. 

>Læs også: Alt det kan du med Photolemur 3

Landskab med blå himmel

Programmet Photolemur optimerer lynhurtigt billedet for dig. 

© Skylum

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...