Lightroom og Luminar 3
© Digital FOTO

Sådan får du Luminar til at arbejde sammen med Lightroom

Billedredigeringsprogrammet Luminar 3 byder mange spændende funktioner, du ikke finder i Lightroom. Derfor er det ret smart at bruge begge programmer. Og du kan endda ganske nemt få programmerne til at tale sammen. Her viser vi, hvordan du gør.

6. maj 2020 af Poul Siersbæk


Har du i forvejen Lightroom og tænker, at det bliver besværligt med to programmer til billedredigering, så er der ingen grund til bekymring. 

Du kan nemlig ganske let få de to programmer til at arbejde sammen, så du kan justere videre på dine Lightroom-billeder i Luminar 3 og sende dem tilbage til Lightroom helt automatisk. Det kræver nogle ganske enkle indstillinger.

Herunder kan du se, hvordan du forbereder Lightroom til at arbejde sammen med Luminar.

Lightroom

1. Når du har installeret Luminar 3 på din computer, åbner du Lightroom. Gå så til Edit, og vælg Preferences... i rullemenuen.

© Digital FOTO
Lightroom

2. I det nye vindue klikker du på fanebladet External Editing. Under Additional External Editor klikker du på Choose ud for Application.

© Digital FOTO
Lightroom

3. I stifinderen ruller du ned til mappen med navnet Skylum og åbner den. Heri ligger mappen Luminar 3. Den åbner du også. Find programfilen Luminar 3, og klik på Choose.

© Digital FOTO
Lightroom

4. Nu kan du under External Editing se programmet Luminar 3 ud for Application. Klik på OK.

© Digital FOTO
Lightroom

5. Vælg så et billede i Lightroom, som du vil arbejde videre med i Luminar. Gå til Photo, og vælg Edit In. Her vælger du Edit in Luminar 3....

© Digital FOTO
Lightroom

6. Nu åbner et nyt vindue i Lightroom, som giver dig tre muligheder. Vælg Edit a Copy, så du bare redigerer en kopi af den oprindelige fil. Alternativt kan du vælge Edit a Copy with Lightroom Adjustments, hvis du vil arbejde videre med billedet med de Lightroom-justeringer du har lavet. Du kan også vælge Edit Original for at justere originalbilledet. Klik så på Edit.

© Digital FOTO

Nu er du klar til at bruge Luminar sammen med Lightroom. 

Luminar åbner nemlig automatisk det valgte billede, så du kan arbejde videre med det her. 

Når du har lavet dine justeringer i Luminar og klikker på Apply, lukker programmet, og du er tilbage i Lightroom, hvor billedet ses nu som en kopi med de justeringer, du lavede i Luminar.

> Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...