Google Fotos er et genialt billedbehandlingsprogram

Få styr på billedsamlingen med Google Fotos

Styr på billedsamlingen med Google Fotos

Googles billedtjeneste Google Fotos er mere end bare en app til din smartphone. Her får du både mulighed for smart billedbehandling, tilgang til dine billeder fra alle platforme og en søgefunktion så suveræn, at den alene gør Google Fotos værd at hente – alt sammen helt gratis.

8. juni 2018

Mangler du et sted at opbevare alle dine billeder og film, er Googles gratis løsning med uendeligt meget plads, værd at overveje.

Appen Google Fotos til din mobiltelefon er et fremragende alternativ til telefonproducenternes egne foto-løsninger.

Hvis du giver lov til det, bliver alle billeder, du tager med telefonens kamera, opbevaret i Google Fotos. Her bliver de automatisk overført til gallerier på din Google-profil, så snart din telefon er forbundet til en wi-fi-forbindelse.

Det betyder, at du har adgang til dem på alle de enheder, hvor du er logget på med en Google-profil, og det kan i særdelshed være smart, hvis du har mange billeder på din enhed, og derfor er ved at løbe tør for lagringsplads.

Google Fotos lagerplads er stort set uendelig

Du kan altså se dine billeder hvor som helst, og Google tilbyder noget nær uendelig lagerplads, hvis du er villig til at opbevare billederne i, hvad Google kalder ”høj kvalitet”. 

For billeders vedkommende er der tale om et maksimum på 16 megapixel per billede og for videoer en opløsning på 1080p eller Full HD.

Hvis du vil opbevare billederne i deres oprindelige opløsning, kan det sagtens lade sig gøre, men det vil gøre et indhug i den plads, du kan købe på Google Drev.

Her har du gratis 15GB, og kan tilkøbe yderligere, hvis du får brug for det. 100GB koster 17 kr. om måneden, mens 1TB koster 79 kr. om måneden. 

Læs også: De bedste programmer til gratis billedbehandling

Google Fotos er langt mere end bare lagring

En af de smarteste funktioner i Google Fotos er deres ansigtsgenkendelse eller "face grouping", som Google selv kalder det.

Google kan ved hjælp af denne software genkende ansigter på dine billeder, og på den måde automatisk samle alle billeder af en specifik person.

Hvis du navngiver et ansigt, vil du efterfølgende være i stand til at søge netop denne person frem ved blot at søge på det angivne navn.

Google har indtil videre været ret forsigtige med at lancere denne service i EU på grund af unionens strenge persondata krav, og derfor er servicen som udgangspunkt ikke tilgængelig i Danmark, men det er der heldigvis råd for.

Brug en VPN eller udnyt ferien

Benspændet er relativt nemt, og lovligt, at komme omkring ved at bruge en VPN, hvor du snyder din computer til at tro, at den befinder sig i USA. 

Der er servicen nemlig for længst lanceret. Tricket skal kun laves en enkelt gang, og så skulle problemet være løst.

Der findes masser af muligheder til at ændre sin VPN, og på telefon og tablet kan du bruge appen X-VPN, mens du i browseren kan bruge eksempelvis programmet Tunnelbear.

Skal du på ferie i et land udenfor EU, kan du ligeledes logge på internettet lokalt, og på den måde fortælle Google Fotos, at du ikke er i EU.

Google Fotos genkender ting, steder og begivenheder 

Det er ikke kun mennesker, Google Fotos kan genkende, men også ting og steder. 

Det vil sige, at softwaren har lært at genkende genstande på billeder, så den eksempelvis kan kategorisere billeder, der indeholder cykler, bjerge, strande, katte eller sågar begivenheder som fødselsdage og koncerter.

I steder-kategorien gør softwaren som udgangspunkt brug af billedernes geotagging, men for billeder af ældre dato kan softwaren analysere billederne for større landmærker som eksempelvis Frihedsgudinden eller Christiansborg.

Til sammen gør de tre ting det muligt at søge på eksempelvis "Michael, strand, Fyn", og så får du vist alle de billeder, der indeholder de tre elementer. 

Vildt smart når årets feriealbum eller scrapbogen skal laves.

Redaktionen anbefaler: 100 tips og kurser til billedbehandling

Har du helt styr på, hvordan du gør farverne flottere og detaljerne skarpere, når du redigerer dine billeder? Ellers er det måske nu, du skal lære det nu. 

Digital FOTO har netop udgivet en ny bog med 100 tips og kurser til Photoshop, Lightroom og Elements.

Bogen er skrevet, så der er noget til alle niveauer. Altså får du glæde af den, uanset om du er nybegynder eller allerede fotograferer i raw og redigerer alle dine billeder.

Med bogen i hånden kan du nemt bringe dine billeder til helt nye højder takket være de udførlige trin for trin-vejledninger, hvor vi guider dig gennem de forskellige funktioner, justeringsmuligheder og effekter.

> Lige nu kan du få bogen 100 Tips og kurser med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. I alt 98 kroner. Læs mere om bogen her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...