© DigitalFOTO

Nyt blad: Vi tog i fugleskjul med det spritnye Sony A1

I Digital FOTO 6/2021 kan du læse om vores fugletur, hvor vi testede det helt nye Sony A1. Se de flotte billeder fra turen og læs vores bedømmelse af kameraet.

9. april 2021 af Redaktionen

I Digital FOTO 6/2021 kan du læse om vores tur i fugleskjul med det nye Sony A1. Som de føste i landet fik vi nemlig kameraet til låns, længe før det kom ud i butikkerne.

Med 30 billeder i sekunder, høj opløsning og fugleøjefokus burde Sony A1 være skabt til billeder af blandt andet rovfugle – så det satte vi os for at teste. 

Kameraet banker en række rekorder, byder både på høj opløsning, masser af hastighed og som et af de første på markedet et autofokussystem, der selv kan identificere fugleøjne og stille skarpt på dem. 

Derfor bookede vi naturfotografen Casper Krohns fugleskjul ved Faaborg, hvor der skulle være gode chancer for at komme tæt på rovfugle.

Se, hvordan det gik os, og læs hvordan vi oplevede Sonys nye flagskib i Digital FOTO 6/2021.

> Læs også: Sådan fotograferer du fugle i flugt

Rovfugle spiser kadaver af ræv

Alle billederne tog vi med et objektiv på 400 mm F2.8.

© Digital FOTO

Fra læser af Digital FOTO til børnenes yndlingsfotograf

Hun har hverken en formel uddannelse eller et stort forretningstalent, men Malene Mittag har med et skarpt blik for naturligt lys og et vindende væsen alligevel opnået stor succes. 

Vi har talt med den efterspurgte fotograf og ­Digital FOTO-læser om hendes æstetiske portrætter, der er som små fortællinger med børnene i hovedrollerne.

Mange af de fotografer, vi interviewer i Digital FOTO, er internationalt anerkendte og har både priser, udstillinger og bogudgivelser bag sig. 

Men der findes naturligvis også store talenter blandt de almindelige fotografer derude. En af dem er danske Malene Mittag, der igennem årene har sendt mange imponerende billeder ind til vores læserkonkurrence. 

Du kan også deltage i konkurrencen her.

Hun har kun arbejdet fuld tid som fotograf i knap fire år, men har for længst fundet sin stil og har i dag kunder til flere timer, end hun har i døgnet. 

I Digital FOTO 6/2021 kan du læse et stort interview med børnenes yndlingsfotograf, der guider dig til at skyde lignende fotos. 

Malene Mittag giver dig også tips til, hvordan du kan redigere dine billeder ved hjælp af presets, så du får et ens udtryk i dine billeder.

> Læs også: Her er de bedste kameraindstillinger til portrætfoto

© Malene Mittag

Kickstart foråret med masser af foto-inspiration

Vi bebrejder dig ikke, hvis dit kamera har været gemt lidt væk de seneste måneder, men nu bliver dagene længere, og naturen springer ud i alverdens farver, så grib kameraet, og kom af sted.

I denne udgave af Digital FOTO får du også inspiration til 12 fototeknikker, du kan kickstarte forårsæsonen med. Vi fortæller bl.a. om timelapse, silhuetter og panorama.

> Læs også: Forår: Det skal du fotografere lige nu

Det får du også i Digital FOTO nummer 6/2021

  • Nyheder: Fotokonkurrencen The Travel Photographer leverer smukke og nuancerede billeder fra hele verden.
  • Gør-det-selv-fotografen: Byg din egen softboks
  • Læserskud: Vi kårer de bedste fotos, som læserne har indsendt.
  • Kurser: Ret horisonten i Photoshop, Øg skarpheden uden støj i Lightroom.
  • Anmeldelser: DJI Mini 2, Tokina 400mm F8.0, Kingston Workflow Station, Canon Speedlite EL-1, Crumpler Messenger 4500.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...