Jari Romppainen er 36 år og arbejder som lærer ved siden af at være fotograf.
Karrieren som fotograf opstod efter Jaris massive succes på de sociale medier for blot fem år siden.
I dag er Jari blevet Panasonic LUMIX-ambassadør, og han arrangerer nordlysture for entusiaster.
Du finder ham på sociale medier under “jarcce”.
Vi har talt med fotografen, der her giver sine tre bedste råd til andre, der vil fotografere nordlys.
> Læs også: Sådan fotograferer du nordlys

Med kameraet på stativ og selvudløseren aktiveret kan Jari være modellen i sine egne billeder med nordlyset i baggrunden
© Jari RomppainenTip 1:
Din lukkertid afhænger af nordlysets intensitet. En høj intensitet betyder nemlig, at lyset bevæger sig hurtigt hen over himlen, og så vil en for lang lukkertid resultere i, at formen på lyset bliver diffus og udefineret.
Tip 2:
Vælg den største blændeåbning på dit objektiv, så du får mest muligt lys ind i billedet og dermed kan vælge en tilsvarende lavere ISO og kortere lukkertid.
Tip 3:
ISO-værdien afhænger af, hvor kraftigt nordlyset er, men også hvilken sensor dit kamera har. Skyder du med APS-C-sensor eller Four Thirds, er et godt udgangspunkt mellem 1600 og 3200. Har du et nyere full frame-kamera, kan du godt skrue yderligere op for ISO-værdien – fx ISO 4000 eller højere – som Jari gør.
> Læs også: 3 tips til nordlys du (nok) ikke kender

Omkring Ranua er der mange mindre søer, hvor nordlyset kan spejles i. Det giver fotos, hvor lyset synes endnu større. Billedet herunder er taget af Jaris ven, der var med ude på søen midt om natten.
© Jari Romppainen