Ingen location er en dårlig location ifølge brasilianske Gilmar Silva. Han ser det smukke i selv den grimmeste location.

© https://www.instagram.com/gilmarphotos

Få det bedste ud af enhver fotolocation

Med før- og efterbilleder løfter brasilliansk fotograf sløret for, hvordan han laver fantastiske portrætter på locations, de fleste ville vælge fra. Se, hvordan små tricks, vinkler og illusioner giver smukke billeder uden snyd.

7. oktober 2018

Har du nogensinde set et smukt nærmest perfekt portræt fx på Instagram eller Facebook, og undret dig over, hvordan fotografen har fået det fantastiske foto i kassen?

Du tror måske, at fotografen har de vildeste locations til rådighed, alverdens assistenter og bruger flere dage i Photoshop på at få det perfekte look.

Sådan er det faktisk ikke altid.

Med de rette vinkler, et kreativt syn på de omgivelser, du har til rådighed og godt styr på kamerateknik og flash, kan du sagtens selv tage de fantastiske portrætter. 

Illusioner skabt af vinkler og teknik

Den brasilianske familie- og bryllupsfotograf Gilmar Silva løfter i en serie billeder sløret for, hvordan hans portrætter bliver til. 

Projektet har titlen LUGARxPHOTO ('sted og foto' red.), og billederne giver et humoristisk indblik i, hvor meget en fotograf vil gå igennem for at få det perfekte billede.

Gilmar Silva viser det færdige billede sammen med et behind-the-scenes billede fra der, hvor billedet er taget, så du kan se, hvordan omgivelserne i virkeligheden så ud. 

Herunder har vi samlet nogle af Gilmars Silvas før- og efterbilleder. Og der er bestemt nogle ting her, som du kan kopiere til dine egne billeder. 

En vigtig lektie, vi i hvert fald tager med, er, at vi kan tage fantastiske billeder uanset location. Det gælder blot om at se forbi skraldespande og parkerede biler og finde den helt rigtige vinkel at fotografere fra. 

Få helt styr på Photoshop

Indrømmet - Silva bruger også Photoshop for at få sine fantastiske portrætter helt færdige. 

Du kan også blive en stjerne i Photoshop med vores kursusbog til billedbehandling: "100 Tips og kurser." 

Med de 144 overskuelige sider i hånden kan du nemt bringe dine billeder til helt nye højder takket være de udførlige trin for trin-vejledninger, hvor vi viser vi dig, hvordan du bruger de tre programmer Photoshop, Lightroom og Elements.

> Få bogen med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto og eksp. Se meget mere her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...