Fotograf tager billeder af stjernehimlen.

Fang planeterne på parade i april

I april 2022 vil Venus, Mars, Saturn og Jupiter stå tæt sammen på himlen, så du kan fange dem i ét skud, og sidst på måneden kan du tilmed få månen med i paraden. Se, hvordan du fanger fænomenet.

I de første dage af april 2022 kan du opleve Venus, Saturn og Mars tæt på hinanden på nattehimlen. Specielt Mars og Saturn ligger helt tæt på hinanden, når man ser dem fra Jorden i dagene omkring den 4. og 5. april.

I løbet af april begynder Jupiter også at deltage i festen, så du fra omkring den 17. april 2022 og måneden ud kan opleve de fire planeter på rad og række.

>Læs også: Sådan fotograferer du stjerner

Saturn og Mars

Den 5. april om morgenen ligger Saturn og Mars meget tæt på hinanden set fra Jorden.

Fra den 24. april vil månen også være synlig i samme område i et par dage, så showet bliver fuldendt.

Du skal tidligt op for at fange paraden

Du skal være klar omkring en time før solopgang og kigge i østlig retning, hvor du forhåbentlig kan fange himmellegemerne, før det bliver for lyst, når de kommer op over horisonten.

Planeter på stribe i Sky Guide.

Med en app som Sky Guide til iOS, som vi har brugt her, kan du se, hvor planeter og månen står på et givent tidspunkt, lige præcis hvor du befinder dig.

I Fordelszonen kan du hente vores astrokalender for 2022 med de vigtigste begivenheder på nattehimlen i løbet af året. Her kan du blandt andet se, hvornår der kommer meteorsværme i april og maj. Hent oversigten her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...