Mand fotograferer landskab ved vandet.

Hvis du skal have skarpe og interessante billeder af landskaber, så kræver det, at du har styr på kameraindstillingerne på dit kamera. Her vi samlet vores bedste artikler, e-bøger og videoer.

© Shutterstock

Alt til landskabsfotografen

Elsker du at tage billeder af naturen, men bliver dine billeder aldrig, som du håbede? Læs med her, hvor vi har samlet vores bedste artikler og videoer til landskabsfotografen.

Hvis du nogensinde har kigget på dine landskabsbilleder og tænkt, at de ikke rigtigt ydede den smukke natur, du befandt dig i retfærdighed, så finder du her vores bedste artikler, e-bøger og videoer.

Sådan kommer du i gang med at skyde landskabsbilleder

Landskabsfotografi er en fantastisk genre, hvis du er ny indenfor fotografi, for her er der god tid til at finde den helt rigtige vinkel og finjustere kameraindstillingerne.

Men hvordan kommer du i gang med at fotografere landskaber? Hvilket objektiv er bedst, og hvordan får du et interessant billede, hvor landskabet virkelig kommer til sin ret?

Det finder du svar på i denne artikel, hvor vi har samlet alt det bedste information til begynderen.

Vores bedste artikler til begynderen

Det kræver mere end blot et tryk med pegefingeren på udløserknappen, når du vil have flotte landskabsbilleder.

Det kræver fx, at du ved, hvilke indstillinger og kamerafunktioner der kan hjælpe dig. 

Herunder har vi samlet fire artikler, der giver dig en god introduktion til det at skyde landskabsbilleder.

Mand fotograferer landskabsbilleder med stativ.

Du kan sagtens skyde flotte landskabsbilleder uden stativ, men er lyset sart, så får du brug for et stativ, da lukkertiderne her bliver længere, hvis du vil have en god eksponering.

© Shutterstock

Vores bedste videoer til begynderen

Vil du hellere se vores videoer om, hvordan du tager flottere landskabsbilleder, så finder du herunder vores bedste udvalg.

Her kan du både lære, hvordan du kan bruge filtre til at opnå et flottere udtryk, mens du også kan også følge natur- og landskabsfotografen Morten Hilmer, der skyder fantastiske landskabsbilleder fra hele Norden.

Derudover finder du også gode tips til, hvordan du forvandler dine landskabsbilleder i redigeringen til sande mesterværker.

Mand fotograferer solopgangen i bjergene.

Inden for de seneste år er der sket flere ting, der gør, at dine landskabsbilleder bliver flottere end for ti år siden. Opløsningen er bl.a. blevet højere, så du får flere detaljer.

© Shutterstock

Vores bedste e-bøger til begynderen

Du kan også hente vores e-bøger, der er fyldt med kamerateknik, tips og inspiration, der hjælper dig til at få endnu flottere billeder af landskaber.

Her kan du fx lære, hvordan du tager fantastiske landskabsbilleder i den blå time.

Du kan også læse, hvordan du skyder landskabsbilleder i sort-hvid. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...