5 tips til at fotografere i frostvejr

Frostvejr giver anledning til både anderledes motiver og finurlige fotofælder. Få fem gode råd til fotografering i frostvejret her.

Frosten har bidt sig fast, og ud over kolde fingre giver det også gode muligheder for at skyde flotte billeder. Her får du fem gode tips til at fotografere i frostvejret.

1. Kom tæt på krystaller

Skyd snekrystaller tæt på, og brug et mørkt uldtæppe til at fange dem på. Kom så tæt på som muligt med et makroobjektiv, og beskær også gerne om nødvendigt for at få krystallerne i fokus.

Krystaller

2. Husk ekstra batteri

Husk at medbringe et reservebatteri, da kulden er hård ved batterierne. Opbevar det tæt på kroppen, så det forbliver varmt.

Bliv en stjerne til billedbehandling med et abonnement på Digital FOTO. Du får 2 numre af bladet samt 142 siders kurser og tips til Photohop og Lightroom i bogen Photoshopskolen for kun 49 kroner. 

3. Fang frysende bobler

Pust sæbebobler, når det fryser, og tag billeder af de flotte frosne bobler. Det er allerbedst, når der er sne på jorden, så lyset reflekteres i dem. Lad sæbeboblerne lægge sig på jorden, til de fryser.

Læs også: Sådan fotograferer du frosne sæbebobler

Frysende bobler

4. Brug morgenbladene

Saml flotte, farverige blade i en dekorativ bunke. Stå tidligt så op, og skyd rimfrosten på bladene. Brug matrixmåling til at måle lyset, så eksponeringen rammer rigtigt i både højlys og skygger.

Morgenblade

5. Undgå kondens

Pas på med at tage kameraet med indenfor, når det har været ude i frostvejr. Når det er tid til, at det absolut skal med ind i varmen, så put det i en plasticpose uden dæksel, og luk posen. Så samler kondensen sig på posen og ikke i kameraet.

Læs også: Sådan passer du på fotoudstyret i kulden

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...