Skyd vinteren

Skyd vinteren!

Når alt er koldt og hvidt kan det være tillokkende at blive inde, men det er en fejl. Tag ud i naturen og skyd løs - men husk at beskyt dit kameragrej med disse tips.

28. november 2017

Vinteren er en udfordring for dig og dit kamera. Det er koldt om fingrene, og hvis sneen falder, kan automatikken i dit kamera komme på prøve.

Den automatiske hvidbalance har det fx svært i et snedækket landskab, hvor den bliver snydt af de forskellige nuancer af hvid.

Sørg derfor at indstille den manuelt, så du ikke får problemer. Overskyet eller dagslys er ofte gode indstillinger - alt efter vejret.

Lysmåleren kan også blive snydt af sneen, så du kan med fordel overeksponere en anelse, ellers kommer sneen let til at se grå og beskidt ud. 

Lige nu får du Photoshopskolen samt 2 numre af Digital FOTO for kun 49 kroner.

Sådan passer du på fotogrejet i kulden

  • Hold aldrig kameraet under en jakke eller andet. Det øger risikoen for fugtskader og dug på objektivet.
  • Brug en kamerataske. Kold luft gør ikke noget, men intet kamera har godt af at blive ramt af sne, slud eller regn.
  • Tag lufttætte plasticposer med. De største problemer med fugt opstår på grund af kondens, når du kommer ind i varmen med et koldt kamera. Inden du går ind, så tag hukommelseskortet ud af kameraet og pak kamera og objektiver i poserne. Når grejet varmer op igen, sidder kondensen udenpå posen.

Læs mange flere tips og tricks til at fotografere vinteren i magasinet Digital FOTO 2/2017.

Hvis du tegner abonnement nu, kan du med det samme læse de seneste fem numre med Wype-app’en på din smartphone eller tablet.

Læs ogsåSådan øger du batteriets levetid

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...