Det er ikke alle, der har natur i baghaven eller i den umiddelbare nærhed, så for byfolk og utålmodige sjæle er en tur i zoologisk have eller en dyrepark en fin måde at få erfaring med at fotografere vilde dyr.
Fordelen ved zoologiske haver og dyreparker er, at forholdene er ordnede, der er garanti for dyr, og du har mange forskellige motiver samlet på ét sted.
Ulempen er, at du er begrænset på samme måde, som dyrene er; her er bure, gitre, glas, kunstige omgivelser og masser af mennesker, der kan spolere dine billeder.
Herunder får du en håndfuld fif til at forcere forhindringerne og komme hjem med flotte skud, der ikke skriger tilfangetagne dyr.
> Læs også: Kom helt tæt på dyrene med disse skarpe tips
Overvej tidspunktet for besøget
Det er ikke ligegyldigt, hvornår du tager forbi den zoologiske have eller dyreparken – dyrene vil være aktive på forskellige tidspunkter, så læs lidt om det dyr, du vil fotografere, inden du planlægger dit besøg.
Som udgangspunkt er tidlig morgen og sen aften bedst, da mange dyr sover om eftermiddagen, men spørg eventuelt en dyrepasser i haven, hvornår det rovdyr, du går efter, typisk er mest aktivt.
Tjek også, hvornår de forskellige dyr bliver fodret; det kan give fantastiske skud.

Det er surt at spilde tiden på at stå og vente på, at tigeren vågner. Undersøg på forhånd, hvornår det dyr, du er ude efter et billede af, er aktivt.
© ShutterstockFind en lav vinkel med en ren baggrund
Kig dig omkring efter en vinkel, hvor du ikke får forstyrrende elementer som publikum, foderspande, legetøj eller lignende med i billedet.
Er dyret indhegnet, så gå helt tæt på hegnet, mens dyret er længere væk. Brug en brændvidde på mindst 100 mm og den største mulige blændeåbning, så du kan sløre både hegnet og omgivelserne.
Forsøg at komme i øjenhøjde med dyret, så du ikke ser ned mod dyr, der er mindre eller befinder sig lavere end dig selv.
Skærm for refleksioner med hånden
Befinder dyret sig bag glas, så gå så tæt på som muligt med objektivet. Skru modlysblænden på objektivet for at eliminere refleksionerne i glasset. Et polfilter er også en stor hjælp.
Har du hverken en modlysblænde eller et polfilter, kan du også bruge hånden til at afskærme for lyset, der forårsager refleksionerne.
Husk også at tjekke akvarieglasset for ridser og aftryk fra fedtede fingre, der kan afsløre glasset mellem dig og motivet.
> Læs også: Disse 10 fugle skal du fotografere

Ligesom med andre dyr får du langt bedre billeder, hvis du kommer ned i øjenhøjde med både antiloper og løver.
© ShutterstockFrys bevægelserne i fodringstiden
Vælg autofokus med enkelt punkt, og læg det på dyrets nærmeste øje. Hvis der er hegn eller glas, som autofokus griber fat i, så skift til manuel fokus.
Rammer du et tidspunkt, hvor dyrene er aktive, kan det være en god idé at bruge lukkertidsprioriteret indstilling, S eller Tv, for at sikre en hurtig lukketid, der kan fryse bevægelserne.
Vælg også kontinuerlig optagelse, så du er sikret et billede med den bedste positur eller mimik.
> Læs også: Det bedste program til dine raw-filer