Uri og Helle Løvevild Golman

Helle og Uri kæmper stadig for den sidste vilde natur, der er tilbage – læs mere om deres liv og arbejde i Digital FOTO nr. 5/2020.

© Uri og Helle Løvevild Golman

Danske naturfotografer kæmper videre efter knivoverfald

I december 2017 kom fotograferne Uri og Helle Løvevild Golman i alle internationale medier, da de var ofre for et brutalt angreb på et afrikansk marked. To år efter har Digital FOTO talt med parret om at se døden i øjnene, skabe sig et nyt liv og sætte mål for fremtiden.

19. marts 2020 af Sarah Marie Winther

Førhen var Uri og Helle Løvevild Golman mest kendt blandt andre naturfotografer og eventyrere, men det forandrede sig med ét i december 2017, da de blev overfaldet med kniv på et afrikansk marked.

Overfaldet skabte store overskrifter i medierne, og kort efter udkom TV 2-dokumentarserien "Vores Vilde Verden", der følger fotograferne på tre af deres ekspeditioner.

> Læs også: 7 ting naturfotografen skal have i tasken

Mandrilaber i træ

Billedet her er taget på en af de sidste ekspeditioner, Uri og Helle nåede på, inden de blev overfaldet i Gabon. 

© Uri og Helle Løvevild Golman

Hvis man skal beskrive Uri og Helle med ét ord, så må det være “ukuelige”. Selv om de har været udsat for noget af det mest forfærdelige, man kan forestille sig, så nægter de at have ondt af sig selv eller sidde fast i det, der er sket.

Tværtimod knokler de for at rejse sig fra overfaldet – bogstaveligt talt. Uri, der blev ramt i halsen, brystet og maven, sidder nemlig stadig i kørestol og kan kun gå få skridt ad gangen. Men det går hele tiden fremad, fortæller de.

> Læs også: Ny serie om naturfotograf i felten

Kejserpingviner på isflage

Kejserpingvinerne her er fotograferet på en isflage i Rosshavet ud for Antarktis, hvor Uri og Helle har sejlet mange gange. 

© Uri og Helle Løvevild Golman


“Vi har en stædighed som en elefant, og det ligger ikke i os at give op,” siger Helle, da Digital FOTO møder hende og Uri på deres nuværende adresse på et genoptræningscenter i Nordsjælland.

I Digital FOTO nr. 5/2020 kan du læse mere om, hvad der skete i Afrika, om det nye, spændende projekt, de to naturfotografer arbejder på i dag, og om deres planer og ambitioner for fremtiden.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...