Nærbillede af grizzlybjørn med is i pelsen

Med et teleobjektiv på 400 mm og en 1,4x telekonverter lykkedes det Marko Dimitrijevic at få dette detaljerige nærbillede. 

© Marko Dimitrijevic

Fotograf tog til Canadas ødemark for at fotografere grizzlybjørne

Marko Dimitrijevics absolutte yndlingsmotiv er store og ganske farlige dyr – som hajer, rokker og grizzlybjørne. Sidste år tog han til Yukon-territoriet på kanten af Canada, og herunder kan du se de imponerende billeder, der kom ud af turen.

1. marts 2021 af Sarah Marie Winter

Den jugoslavisk-schweiziske forretningsmand og fotoentusiast Marko Dimitrijevic indrømmer det gerne – han er draget af store dyr. Og det gør ikke noget, hvis de også er farlige. 

I de sidste tre årtier har han blandt andet dykket med pukkelhvaler i Stillehavet, snorklet med blåhvaler i Mexico, og delt solnedgange med isbjørne i Arktis. 

Sidste år tog en god idé ham så til den canadiske ødemark, hvor han tilbragte en uge i et lille skur få meter fra de store grizzlybjørne, der lever i Canadas gigantiske skove.

> Læs også: Kom helt tæt på dyrene med disse skarpe tips

Sort-hvid-billede af grizzlybjørn i flod

Det krævede en lukkertid på 1/2000 sekund at fryse dråberne i luften og få dette dramatiske skud. 

© Marko Dimitrijevic

"Jeg havde læst om et område i det nordlige Yukon, hvor floderne ikke fryser til om vinteren på grund af en varm understrøm," forklarer Marko. 

Det betyder, at der er laks i floderne helt frem til november, og derfor går grizzlybjørnene ikke i hi.

Når bjørnene jager fisk i vandet, bliver deres hoveder våde, og når pelsen møder den iskolde luft, dannes der øjeblikkeligt istapper. Marko vidste, at det ville kunne give fantastiske billeder.

> Læs også: Derfor skal du kende disse 5 brændvidder

Sort-hvid-billede af grizzlybjørn langt væk fra

Ved at zoome ud kunne Marko få et billede, hvor bjørnen fremstod ganske lille i forhold til den gigantiske skov. 

© Marko Dimitrijevic

Billederne her er taget med teleobjektiver på 100-400 mm. Marko ville både have nærbilleder, hvor man virkelig kunne se istapperne i pelsen, og billeder på afstand, der viste, hvor små dyrene faktisk var sammenlignet med den barske natur. 

Han endte med at indsende sort-hvid-versioner af billederne til Sony World Photography Award 2020, hvor de fik en flot placering. 

Dog har han valgt at bevare farverne i de af billederne, hvor der sidder blod i bjørnenes pels – som det øverste i artiklen her. 

> Læs også: Kom i gang med sort-hvid

Sort-hvid-billede af grizzlybjørn tæt på

Marko valgte at konvertere billederne til sort-hvid for at forstærke kontrasten mellem pelsen og istapperne. 

© Marko Dimitrijevic

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...