Isbjørn der springer op på isflage

Helle og Uri blev for alvor kendt i Danmark i 2018, da TV2-programserien "Vores Vilde Verden" rullede over skærmen. Nu er deres store fotobog WILD udkommet.

© Uri og Helle Løvevild Golman

Helle og Uri Løvevild Golman udgiver stor fotobog

Naturfotograferne Uri og Helle, som mange danskere efterhånden kender, udgiver nu deres længe ventede fotobog WILD, der indeholder billeder af vilde dyr fra 25 ekspeditioner over hele verden.

28. december 2020 af Sarah Marie Winter

I december 2017 blev naturfotograferne Uri og Helle Løvevild Golman brutalt overfaldet på et marked i den afrikanske by Gabon. 

De to fotografer og eventyrere var på vej hjem fra en ekspedition, da alle deres projekter og fremtidsplaner med ét blev sat på pause. 

Siden har de kæmpet for at komme ovenpå igen, og for nylig nåede de en vigtig milepæl: Den 22. oktober udkom fotobogen "WILD", der indeholder billeder fra deres "Project WILD"-ekspeditioner fra 2014 og frem til overfaldet i 2017.

"Efter vi blev sat ud af spillet af overfaldet i Gabon, blev vi foreslået at tage kontakt til fotograf Søren Solkær for at spørge, om han kunne hjælpe os med at grave os frem til de helt rigtige billeder til bogen," fortæller Helle.

> Læs også: Danske fotografer så døden i øjnene i Afrika

Kærlighedsbrev til naturen

Der var nemlig den udfordring, at hver gang, hun åbnede Uris computer for at se på billeder, kunne hun ikke se dem for bare tårer. 

Søren Solkær endte med at bruge over 500 timer på at kigge igennem al materialet, og det blev til bogen, som Uri kalder for "deres kærlighedsbrev til naturen". 

Bogen findes i en limited edition-version med stofomslag, der er produceret 300 stk. af, og som sælges sammen med et signeret billede af en mandrilabe til 1000 kr., samt en almindelig version, som koster 500 kr.

> Læs også: 10 ting du skal være opmærksom på når du laver en fotobog

Billede af Uri og Helle Løvevild Golmans fotobog WILD

WILD-bogen er trykt på det lille, miljøvenlige trykkeri Narayana Press. 

© Uri og Helle Løvevild Golman

Moskusokser, grønne bjerge og dansere

Det er ikke kun Helle og Uri, der har haft travlt. I anledning af årsskiftet har vi haft fat i en række af de fotografer, vi interviewede i Digital FOTO i 2020, og kreativiteten har ikke stået stille, selvom verden til dels har det.

Den unge norske fotograf Knut Erik Alnæs har fx fotograferet moskusokser, mens den rejseglade hollænder Albert Dros har fået øjnene op for det østrigske bjergområde Steiermark. 

Og så har det energiske Youtube-fænomen Jordan Matter endnu engang brudt reglerne og sluppet en gruppe dansere løs i New York. 

Du kan se alle billederne og læse de spændende historier i Digital FOTO nr. 1/2021!

> Læs også: 10 tips til at blive en endnu bedre fotograf

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...