Fugl fodrer sine unger.

En hovedregel er, at hvis solen er fremme bør billedet tages i morgen- eller aftenbelysning. 

© Shutterstock

Sådan kommer du tættere på fuglene i haven

Det er spændende at følge med i fuglenes verden, men det kan være svært at komme tæt nok på – uden at forstyrre. Vi giver dig tre tips til, hvordan det kan blive nemmere at følge med.

Det er de færreste af os, som tilpasser vores haver efter fuglenes behov, men det kan faktisk give nogle fantastiske naturoplevelser, hvis du gør dig lidt umage.

Hvis du sætter dig ind i, hvordan du kan gøre din have bedre for fuglene og lærer, hvor fuglene typisk sætter sig, er chancerne gode for, at du kan få nogle fantastiske fotos. 

Her kommer tre tips til, hvordan du kommer tættere på fuglene og muligheden for pletskud. 

Gør din have interessant for fuglene

Hvis du vil øge dine chancer for at fotografere fugle i haven, skal du sørge for, at der er steder, hvor fuglene kan gemme sig, men også steder hvor de kan spise.

Et foderbræt eller en fuglekasse øger dine chancer markant, men det hjælper også, hvis der er områder i haven, som får lov til at passe sig selv.

Områder i haven som ikke bliver passet og plejet hele tiden skaber bedre levevilkår for insekter, og når der er insekter, så kommer fuglene også.

> Læs også: 4 veje til anderledes fotos af byen

Gråspurv

Gråspurve-hannen kan kendes på den grå stribe over panden og ned ad nakken samt den sorte plamage foran på brystet. Hunnen kan derimod kendes på at være gråbrun med lyse striber ved øjnene.

© Shutterstock

Sæt dig ind i hvor fuglene sætter sig

Dine chancer for at få det gode billede bliver større, hvis du ved, hvordan fuglene typisk flyver ind i haven. Når du har sat dig ind, hvor fuglene typisk flyver ind i haven, kan du også få flotte fotos af fugle i flugt.

> Læs også: Snu og adræt: Sådan fotograferer du ræven

Musvit

Musvit-hannen og hunnen ligner meget hinanden, og har da også ens farver. De er  kendetegnet ved det sorte og hvide hoved, en gulgrøn overside samt det gule bryst.

© Shutterstock

Brug et inspektionskamera

Du kan få nogle helt unikke billeder med et lille inspektionskamera. Kameraet gør det let at inspicere steder, der ellers er umulige at nå ind til, og det er særlig praktisk ved en fuglekasse eller et foderbræt.

Med et inspektionskamera kan du få billeder af fugleungerne, men du kan også holde øje med, om der er besøgende gæster på dit foderbræt.

Rødhals

Rødhalsen bliver også kaldt Rødkælk på grund af dens rustrøde bryst. 

© Shutterstock

Et gennemsigtigt foderbræt gør det let at fotografere fuglene

Du kan også komme helt tæt på fuglene med et gennemsigtigt foderbræt. Sæt foderbrættet fast på dit vindue og put frø i bunden.

På den måde kan du sidde fra fx stuen og se, hvordan fuglene besøger foderbrættet, og du kan endda have dit kamera ved siden, så du altid er parat, når der er besøgende gæster.

Du kan købe et gennemsigtigt foderbræt her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...