Lav din egen reflektor

Lav din egen reflektor næsten gratis

En reflektor er et næsten uundværligt stykke udstyr til fx. portrætfotografering. Her viser vi dig, hvordan du kan lave din egen nemt og billigt.

5. august 2016

Reflektorer et fantastisk redskab til at få det bedste lys på fx. portrætter og makrobilleder. De fåes i mange forskellige størrelser, kvaliteter og prisklasser.

Men det er faktisk både nemt og billigt at lave sin egen reflektor.

Da den ikke kan foldes eller klappes sammen, som mange af de modeller, man køber kan, er det en god idé ikke at lave den alt for stor, hvis du skal have den med på tur.

Alt du skal bruge er:

  • Et stykke kraftigt pap
  • Sølvpapir
  • Limstift
  • Tape

Trin 1: Klip sølvpapiret til, så det passer til pladen. Sørg for der er lidt ekstra til siderne, så du kan folde det rundt om kanten af pladen.

Trin 2: Smør et tyndt lag lim jævnt på hele pladen

Trin 3: Læg sølvpapiret på pladen, og sørg for det er helt glat. Brug evt. en vinduesskraber til at glatte overfladen ud fra midten mod kanten, så den bliver fin og glat. Du har kun én chance, så vær omhyggelig.

Trin 4: Klip sølvpapiret til og fold det rundt om kanten på pappet. Hæft det med tape hele vejen rundt, så det holder bedre.

Bonustip 1: Hvis bagsiden af din plade er hvid, har du en dobbelt reflektor. I høj sol kan en sølvreflektor give for meget lys, så kan den hvide side være mere passende.

I videoen her viser vi dig på 30 sekunder, hvordan vi gjorde.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...