Reflektor

Med simple midler kan du nemt lave en velfungerende reflektor til portrætfotos.

© Digital FOTO

Lav din egen reflektor næsten gratis

En reflektor er et næsten uundværligt stykke udstyr til fx portrætfotografering. Her viser vi dig, hvordan du kan lave din egen nemt og billigt.

En reflektor er et perfekt hjælpemiddel til fx portræt- og makrofotografering. Med reflektoren kan du både opbløde skygger i portrættet, når du fotograferer med flash, og du kan bruge den som lyskilde, hvis du ikke vil bruge flash.

Lav din egen reflektor

Reflektorer fås i mange forskellige størrelser, kvaliteter og prisklasser, men det er faktisk både nemt og billigt at lave sin egen reflektor.

Da den ikke kan foldes eller klappes sammen, som mange af de modeller, man køber kan, er det en god idé ikke at lave den alt for stor, hvis du skal have den med på tur.

Det skal du bruge:

  • Et stykke kraftigt pap i fx A3-format.
  • En rulle sølvpapir.
  • En limstift.
  • En rulle klar tape.

>>Læs også: 5 tips til at skyde gode portrætter.

Reflektor

Det tager ikke mange minutter at lave reflektoren selv.

© Digital FOTO

Sådan laver du reflektoren

Trin 1: Klip sølvpapiret til, så det passer til pappladen. Sørg for der er lidt ekstra til siderne, så du kan folde det rundt om kanten af pladen.

Trin 2: Smør et tyndt lag lim jævnt på hele pladen med limstiften.

Trin 3: Læg sølvpapiret på pladen, og sørg for det er helt glat. Brug eventuelt en vinduesskraber til at glatte overfladen ud fra midten mod kanten, så den bliver fin og glat. Du har kun én chance, så vær omhyggelig.

Trin 4: Klip sølvpapiret til og fold det rundt om kanten på pappet. Hæft det med tape hele vejen rundt, så det holder bedre. Har du brugt to stykker, skal du også holder stykkerne sammen me tape på forsiden.

Bonustip 1: Hvis bagsiden af din plade er hvid, har du en dobbelt reflektor. I høj sol kan en sølvreflektor give for meget lys, så kan den hvide side være mere passende.

I videoen her viser vi dig på 30 sekunder, hvordan du gør. 

Sådan bruger du reflektoren

Når du bruger reflektoren som ekstra lyskilde, skal du blot vinkle den, så den kaster lys fra fx himlen ind i ansigtet på den person, du fotograferer.

Undgå at reflektere direkte sollys, da lyset bliver alt for kraftigt, så hudtonerne brænder ud. Sollyset vil desuden blænde personen, som vil få svært ved at se naturlig ud på billedet.

Lad personen, du skal fotografere, holde reflektoren, og arbejd med vinklingen, til lyset er perfekt.

>>Læs også: Vælg den rigtige blitz.

Reflektor til portrætfotografi

Med reflektoren vinklet rigtigt, har vi fået lysnet skyggerne i ansigtet helt uden brug af flash.

© Digital FOTO

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...