Vælg den rigtige blitz

De nyeste blitzmodeller er fyldt med avancerede funktioenr, der sikrer dig velbelyste billeder under alle forhold. Her får du overblikket over de forskellige typer, så du kan vælge den optimale for dig.

4. marts 2015

En god blitz er svær at komme uden om, når kameraudrustningen skal sammensættes, for selv om de nyeste kameraer kan skyde ved høj ISO under svære lysforhold med imponerende resultater, så er der motiver og situationer, som bare bliver bedre med brug af blitzlys. Det gælder fx portrætter og actionmotiver.

Samtidig giver en ekstern flash dig langt flere muligheder for at styre eksponeringen perfekt end med kameraets indbyggede blitz. Det gælder blandt andet muligheden for at kunne bruge flere blitz samtidig og dermed få optimal kontrol med skyggerne, eller hvis man vil kaste lyset mod loft eller væg for at undgå det direkte og hårde lys fra den indbyggede flash.

Når du skal købe en ny blitz, er der forskel på pris, vægt, størrelse og funktioner. På de følgende sider kan du læse om de fire overordnede typer, der er på markedet, og du får det komplette overblik over, hvilke centrale funktioner der knytter sig til hver gruppe.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...