Billede af vanddråber, der står stille i luften.

Du kan lave fine små sprøjt med kun enkelte dråber vandsprøjt med små objekter, eller du kan lade større ting falde i vandglasset, hvis sprøjtet skal være større.

© Shutterstock

Ugens udfordring: Skyd flotte billeder af vanddråber i luften

Du kan skyde flotte og udtryksfulde billeder af vandsprøjt og dråber i luften. Det kræver bare, du har den rigtige opstilling, og du har sat dit kamera på de rigtige indstillinger. Vi udfordrer dig til at fryse dråberne i luften med dit kamera.

Det skal du bruge

Du skal bruge dit kamera, et stativ, et glas med vand og et lille objekt, som du lader falde ned i vandet. Det kunne fx være en isterning eller et bær. 

Det hele afhænger af, hvilket udtryk du ønsker i dit billede, og hvor meget vandsprøjt objektet skal forårsage.  

Hvis du har et makroobjektiv, er du bedre udrustet til opgaven, men du kan sagtens få fine resultater med almindelige teleobjektiver.

Hvis du har en ekstern flash, så kan du opnå mere effektfulde vandsprøjt, hvor vanddråberne vil fremstå tydeligere, men det er ikke et must.

Du kan få et regelmæssigt vandsprøjt, hvis du fylder en lille plasticpose med vand og hænger den på et stativ. Lav et tilpas lille hul i posen, så en lille vanddråbe falder ned i dit glas med jævne mellemrum.

> Læs også: 3 sjove fotoprojekter du kan lave derhjemme

Nærbillede af vanddråbe.

Hvis du placerer dit kamera på et stativ ca. en meter fra det punkt, hvor objektet rammer, bør du vælge en blændeværdi på omkring F11. Det giver en god dybdeskarphed i billedet.

© Shutterstock

Sådan indstiller du dit kamera

Hvis du placerer dit kamera på et stativ ca. en meter fra det punkt, hvor vanddråben rammer, så passer en blændeværdi på ca. F11 godt til denne opstilling.

Hvis du har en ekstern flash, så bør du sætte lukkertiden til omkring 1/32 sekund, hvilket vil give et hurtigt lysglimt, som passer godt til den ultrakorte tid, som vanddråben skal fanges på.

Sæt lukkertiden på dit kamera til ca. 1/200 sekund og ISO på 400 afhængigt af lysforholdene, der hvor du skyder dine billeder.

> Læs også: 9 funktioner du skal kende i din flash

Rød vanddråbe skudt på en hvid baggrund.

På dette billede er der brugt rød frugtfarve i vandet, og baggrunden er hvid, hvilket gør, at den røde farve bliver mere iøjnefaldende. 

© Shutterstock

Brug en ensfarvet baggrund

Du kan få en ensfarvet baggrund, hvis du sætter et stykke ensfarvet papir bag det sted, hvor vandsprøjtet er. Det gør, at vanddråberne fremstår tydeligere, og på den måde kommer fokus til at være på vanddråberne og ikke på forstyrrende ting i baggrunden.

Som et ekstra tip, kan du putte frugtfarve i vandet, så dråberne bliver mere markante i udtrykket. Vælg en farve, som står i kontrast til den, vi ser i baggrunden, så får du det flotteste resultat.

> Læs også: Her er alt hvad du skal vide om makrofotografi

Så er det din tur!

Du er nu godt klædt på til at tage billeder af dråber, så det er bare om at finde gearet frem og gå i gang. Husk, at dine billeder ikke behøver ligne dem i artiklen her.

Vi håber, du vil dele dine billeder med os. Det kan både gøres ved at tagge os på Instagram (skriv @diginordic i beskrivelsen) og selvfølgelig ved at sende billederne ind til vores fotokonkurrence.

Rigtig god fornøjelse!

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...