Finjustér din autofokus

Find alle dine objektiver frem, for nu skal vi have optimeret autofokus-systemet, så der bliver stillet skarpt det helt rigtige sted. Det sikrer dig flere pletskud, når du bruger en lille dybdeskarphed.

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du finjusterer din autofokus.

En af de helt store fordele ved spejlreflekskameraer er deres autofokus, som er baseret på fasedetektion. Den gør det muligt at stille skarpt på motivet lynhurtigt og uden tøven. Det er dog også et system, der nyder godt af et serviceeftersyn, så du er sikker på, at din autofokus er lige så præcist, som det er hurtigt.

Fasedetektion kan nemlig godt lide af en smule for- eller bagfokus, hvis kamera og objektiv ikke er kalibreret til at matche hinanden perfekt. Problemet viser sig ved, at der stilles skarpt på noget i motivet, der er lidt tættere på eller længere væk end det, man egentlig har bedt kameraet fokusere på.

Men det er heldigvis noget, du sagtens selv kan løse, hvis du har et spejlrefleks i entusiastklassen. Det har nemlig en smart funktion, der lader dig korrigere eventuelle fejl med autofokus én gang for alle.

Testark

Klik her for at hente testarket, du skal bruge til at kalibrere dit kamera. I artiklen kan du læse, hvordan du skal anvende arket for at få de bedste resultater.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...