Portræt med baggrundssløring

Kun med systemkameraet kan du få en skarp overgang mellem baggrunden, og det område, som skal være skarpt. Med telefonen vil overgangene mellem løse hår og baggrunden i et billede som dette blive udvisket.

Telefon vs. kamera: Flottere baggrundssløring med kameraet

Når du vil tage fotos med en lækker sløret baggrund, bør du gå efter et rigtigt kamera frem for telefonen. Her kan du se forskellen i billedkvalitet.

Mobiltelefoner er blevet rigtig gode til at tage billeder, men der er stadig mange steder, hvor du får meget bedre billeder med rigtigt kameraudstyr. Det gælder blandt andet portrætter, hvor du får en flottere sløret baggrund, når du bruger et system- eller spejlreflekskamera i stedet for telefonen.

Kameratelefonen har en særlig funktion til portrætfotografering, der laver sløring i baggrunden, så personen i højere grad træder frem. Funktionen kan også bruges til andre motiver, hvor du vil have en sløret baggrund. Sløringen er dog lavet digitalt ved hjælp af computerkraft. I systemkameraet opstår sløringen i optikken, og det giver et meget flottere resultat.

>Læs også: Sådan tager du det perfekte pasfoto

Sløringen bliver flottere og mere udtalt, og går du tæt på overgangene, kan du se, at grænsen mellem de slørede og de skarpe områder er lidt mudret fra telefonen, mens den er helt perfekt fra systemkameraet. Med systemkameraet bliver sløringen kraftigere, jo længere væk fra fokusområdet, baggrunden er.

Vi har inviteret Tine, som er vant til at fotografere med telefonen, med ud for at tage portrætter med både telefonen og med et rigtigt systemkamera.

Sammenligning med foto fra telefon og foto fra kamera.

Her ses samme udsnit fra telefonen til venstre og systemkameraet til højre. Den kunstige sløring fra telefonen, har svært ved at finde skarpe overgange, så grænsen mellem hårstrå og baggrund er blevet udvisket. Overgangen er helt skarp fra systemkameraet.


>Læs også: Skal jeg vælge systemkamera eller spejlrefleks?

I videoen herunder kan du se, hvordan det gik, da Tine tog portrætter med henholdsvis telefon og systemkamera sammen med Digital FOTOs chefredaktør Klaus Nygaard.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...