Tjek om batteriet er gammelt

Tjek om batteriet er gammelt

Både Nikon og Canon har et hemmeligt trick, hvor man i kameraet kan aflure hvor stærkt batteriet er til at holde på strømmen. Så risikerer du aldrig at løbe tør i vinternatten, hvor kulden er særlig hård ved batteriet.

12. januar 2016

Der er ingen grund til at blive inde, selv om der er ravende mørkt, minus 20 grader, snevejr eller tåge udenfor. Netop her er der masser af motiver at fange, men man skal huske at passe på sit udstyr. Blandt andet tager kulden hårdt på batteriet, så et gammelt batteri vil tabe strømmen overraskende hurtigt.

På Canon gør du sådan:

  • Vælg MENU, og tryk dig hen til de gule faneblade. Find punktet Batteriinfo., og vælg det ved at trykke på SET.

  • Genopladningsydelsen viser, hvor friskt batteriet er. Tre grønne firkanter indikerer, at det er helt i top, mens en rød firkant viser, at det er slidt ned og aflades hurtigt.

På et Nikon gør du sådan her:

  • Vælg MENU og OPSÆTNINGSMENU. Vælg her Batterioplysninger.

  • Batt.levetid indikerer batteriets alder. Peger pilen på NEW er det et helt nyt batteri, mens ikonet med udråbstegnet indikerer, at batteriet er gammelt og derfor aflades hurtigt.

Læs mere om at fange de gode motiver i vinterens kolde mulm og mørke i denne artikel, og få flere gode tips til at holde kamerat i topform i kulden.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...