Mand ligger på gulvet og drømmer om ny fotoudstyr

Det er en dyr hobby at være kameraentusiast, men det behøver ikke altid koste det hvide ud af øjnene, når du køber nyt udstyr. 

© Shutterstock

3 gadgets til under 500 kroner som du må eje

Vi anbefaler tre fotogadgets, som både er billige, praktiske og sjove at fotografere med – og så koster de alle under 500 kroner.

8. marts 2021 af Christian Trant

Det kan være dyrt at være kameraentusiast. Det er der ingen tvivl om. 

Men heldigvis er der også flere fotogadgets, som ikke koster en formue, og som giver dig timevis af underholdning. Her får du vores bud på tre fotogadgets, som gør din hobby sjovere. 

1. Farvede flash gels

Farvede gels er små stykker gennemsigtigt plastic, som du kan sætte på din eksterne flash. De giver muligheden for at skyde en lyssøjle af fx lilla, grøn eller rød mod dit motiv, og det virker fantastisk til portrætter. 

Du kan også bruge de farvede flash gels, hvis du fotograferer røg. De ultrakorte lysglimt farver den hvide røg, hvis du fotograferer på en sort baggrund.

De farvede gels er billige, og du kan købe dem i alle regnbuens farver hos de fleste fotobutikker. De koster kun mellem 150 og 400 kroner alt efter, hvor mange du køber.

> Læs også: Her er de bedste systemkameraer til under 10.000 

Portræt af kvinde taget med flash gel på den eksterne blitz

Her er der sat en lilla flash gel på den eksterne flash, og det giver et markant anderledes foto i forhold til, hvad det normale lysglimt laver. 

© Shutterstock

2. Lystelt

Et lystelt er et lille fotostudie, hvor du kan fotografere mindre motiver, samtidig med at du får en neutral og ensartet baggrund.

Et lystelt er derfor populært blandt fotografer, der skyder makro eller produkter til reklamefotos, men uanset hvad du fotograferer, så vil lysteltet løfte dine billeder til et højere niveau, da alle forstyrrende elementer fjernes rundt om motivet.

Når du fotograferer med et lystelt, har du også mulighed for at styre lyset meget nøjagtigt, så skyggerne bliver præcis, som du ønsker det. På en simpel kontakt kan du styre lysets styrke og vælge nuance, og det giver mulighed for at nørde i detaljen, da du styrer alle dele af optagelsen.

> Lige nu kan du få to numre af Digital FOTO og et lystelt, som giver dig en professionel lyssætning under din optagelse. Lysteltet kan skifte mellem en sort og hvid baggrund, og du kan vælge mellem 30 lysstyrker og nuancer af varmt og koldt lys. Få det smarte lystelt, som har en værdi af 399 kroner, for kun 99 kr. + porto lige her!

Lille fotostudie med miniature motorcykel

Et mini-fotostudie – også kaldet et lystelt – giver dig mulighed for at skyde flotte fotos, der har et professionelt udtryk.

© Shutterstock

3. Makrofilter

Et makrofilter er en nem og billig måde at komme helt tæt på små motiver som blomster og insekter. Makrofilteret hæftes fast for enden af dit objektiv med to spænder, og så har du mange af fordelene, som du ellers ville få med et dyrere makroobjektiv.

Derfor er et makrofilter ideelt, hvis du gerne vil prøve kræfter med makrofotografi. 

Producenten Raynox har lavet flere udgaver, og flere af dem koster lige under 500 kroner. 

> Læs også: Det bedste fotoudstyr til makro

Raynox macroscopic lens

Makrofilteret giver mulighed for at skyde flottes makrofotos, men til en langt billgere pris, end hvis du investerer i et makroobjektiv.

© Raynox

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...