CES®
© CES®

CES 2020: Her er fotonyhederne

Fra den 7. til den 10. januar 2020 er den store elektronikmesse CES i gang i Las Vegas. Her får du overblik over fotonyhederne.

9. januar 2020 af Kristoffer Engbo

Her på siden kan du følge med i lanceringerne på og omkring CES-messen i 2020, der finder sted i begyndelsen af januar. Vi opdaterer løbende, når der bliver lanceret nye produkter inden for foto.

Smart billedramme fra Lenovo

Lenovo Smart Frame er en digital billedramme til væggen på 21,5 tommer. Skærmen har en mat overflade, og kan vippes fra bred- til højformat. En sensor justerer lysstyrken til det omgivende lys. Lenovo Smart Frame kan delvist styres med hånden. Du kan læse mere om Lenovo Smart Frame her

Kameradrone med 8K-video

Firmaet Autel Robotics har lanceret en sammenklappelig drone, der kan optage video i den vilde 8K-opløsning. EVO II, som dronen heder, kan desuden tage fotos på 48 mio. pixels. Du kan læse mere om kameradronen Autel Robotics EVO II her.

Hurtig og sikker harddisk fra Samsung

Samsung Portable SSD T7 Touch er en ny ekstern harddisk med indbygget fingeraftrykslæser, så indholdet er beskyttet. Den lille harddisk er af den hurtige SSD-type og har en overførselshastighed på omkring 1000 megabytes i sekundet. Læs mere om Samsung Portable SSD T7 Touch her.

Der er også nye telefoner fra det koreanske firma. Samsung Galaxy S10 Lite og Note10 Lite har begge tredobbelte kameraer til lidt lavere priser, end man ellers finder i Galaxy S og Galaxy Note-serien. 

Fleksibelt actionkamera fra Insta360

Vi har været begejstrede for 360-graders-kameraet Insta360 One X, og nu har Insta360 lavet et actionkamera med udskiftelige kameramoduler. Det hedder Insta360 One R, og der er tre forskellige kameraer at vælge mellem. 

Det ene er til 360-graders-optagelser, det andet er i klassisk actionkamera-stil, og så er der et vidvinkelobjektiv med en stor 1"-sensor. Læs mere om Insta360 One R her.

Usynligt kamera i koncepttelefon fra OnePlus

Mobiltelefonproducenten OnePlus giver med OnePlus Concept One et bud på, hvordan kommende telefoner kan se ud. Kameraets objektiver er skjult bag et stykke såkaldt elektrokromisk glas, der skifter fra sort til gennemsigtigt, når man skal tage billeder.

Ifølge OnePlus kan det specielle glas tilmed også fungere som et pol-filter, så det kan forbedre billedkvaliteten. OnePlus Concept One er udviklet i samarbejde med McLaren. Du kan se telefonen i videoen herunder, som OnePlus har lavet.

En gimbal til det hele fra FeiyuTech

FeiyuTech G6Max er en ny gimbal, der stabiliserer optagelser fra telefoner, mindre systemkameraer, actionkameraer og kompaktkameraer. G6Max er desuden modstandsdygtig over for vand og støv. Læs mere om FeiyuTech G6Max her.

Til større kameraer har FeiyuTech lanceret FeiyuTech AK2000S, som er en trevejs-gimbal med en kraftfuld motor, der blandt andet betyder hurtigere reaktion. Læs mere om den nye gimbal her.

Nyt flagskib fra Canon

Canon har tidligere annonceret, at de er på vej med det topprofessionelle sportskamera Canon EOS-1D X Mark III, og nu har de afsløret detaljerne. Du kan læse mere om de mange nyheder i Canon EOS-1D X Mark III her.

Vi har også allerede prøvet kameraet, og du kan læse om vores oplevelser med Canon EOS-1D X Mark III her.

Masser af nyt fra Nikon

Nikon har lanceret Nikon D780, som er et spejlreflekskamera med en full-frame-sensor på 24,5 mio. pixels. Du kan læse mere om Nikon D780 her.

Der er også to nye objektiver fra Nikon. AF-S NIKKOR 120-300mm F2.8E FL ED SR VR er et lysstærkt zoomobjektiv til spejlreflekskameraer, som du kan læse mere om her

Det andet objektiv er NIKKOR Z 70-200mm F2.8 VR S til de spejlløse Z-kameraer, som altså dækker det klassiske område på 70-200 mm. Læs mere om objektivet her.

Nikon COOLPIX P950 er et ny kompaktkamera med hele 83x optisk zoom, der svarer til 24-2000 mm. Læs mere om Nikon COOLPIX P950 her

Tegneskærm fra Wacom

Wacom, der er kendt for deres tegneplader og -skærme, der blandt andet er praktiske at bruge med Photoshop, har lanceret Wacom One, som er en tegneskærm på 13 tommer. Du kan læse mere om Wacom One her.

Videokameraer fra Panasonic

Panasonic HC-X1500 og HC-X2000 er to nye videokameraer, der optager i 4K med 60 billeder i sekundet. De har blandt andet autofokus med ansigtsgenkendelse, 24x optisk zoom og en kompakt udformning. Læs mere om Panasonic HC-X1500 her og om Panasonic HC-X2000 her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...