Canon blitz

De bedste Canon blitz

Med en god ekstern blitz har man altid det perfekte lys ved hånden. En ekstern blitz er en ekstremt fleksibel lyskilde, og har man flere slaveblitz til sin rådighed, kan man tage fantastiske actionbilleder og portrætter. Vi har testet markedets otte bedste modeller til Canon.

18. november 2015

En ekstern blitz gør det muligt at få en flot og kreativ belysning under alle lysforhold. Er den eksterne blitz monteret på kameraet, kan man skabe et blødt og indirekte lys, når man tager portrætter. Testens otte blitz kan nemlig alle vippes 90 grader op og drejes 180 grader til siderne. Det betyder, at man kan skyde blitzen af mod hvide lofter eller vægge, hvilket giver et blødt og indirekte lys på hovedmotivet. Hos nogle af testdeltagerne medfølger der en diffuser, som monteres uden på blitzhovedet. Den er perfekt til at blødgøre lyset, fx til portrætter.

Lysstyrken angives med et ledetal. Jo højere tal, jo kraftigere lysstyrke har blitzen. Ledetallene i testen varierer fra 43 til 61, men som det fremgår af testresultaterne, så er et lille ledetal ikke nødvendigvis lig med en dårlig performance. Derfor skal man også tjekke, hvor meget blitzen vignetterer, og hvor konstant lysstyrken er.

Læs mere i vores test af markedets otte bedste blitzmodeller til Canon.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...