Fotograf der flyver med drone med kamera

Jo mere du sparer på din drones batteri, jo mere tid får du i luften. Se her, hvad du kan gøre. 

© Shutterstock

3 tips til at få batteriet i dronen til at holde længere

De fleste droner bruger relativt meget batteri på at fotografere og især at optage video. Vi har samlet et par tips til, hvordan du kan spare på batteriet i din drone og få længere tid i luften.

25. oktober 2018

De fleste fotografer, der ejer en drone med kamera, har prøvet det: Knap nok har man fundet det rigtige sted og sendt dronen til vejrs, før fjernkontrollen begynder at advare om lavt batteriniveau.

Selv de bedste og mest moderne kameradroner kan som oftest ikke flyve mere end en halv time, før batteriet skal udskiftes eller oplades - og for de billige modeller drejer det sig ofte om under 10 minutter.

Men selvom du som udgangspunkt har relativ kort tid til at få de rigtige billeder eller videooptagelser i kassen, er der flere ting, du kan gøre for at spare på dronens batteri og dermed få mere tid at flyve i. 

Læs også: Alt, du skal vide, før du køber en drone

1. Undgå at flyve med dronen i kraftig blæst

Jo mere luftmodstand, der er, desto flere kræfter skal din drone med kamera bruge på at bevæge sig igennem luften – og desto kortere flyvetid får du.

Derfor er det en god idé at blive hjemme, hvis vejrudsigten melder om stiv kuling, regnvejr eller sne. De optimale vejrforhold til en tur med dronen er en klar himmel, ingen eller meget svag vind og milde temperaturer. 

Læs også: Vores første test af DJI Mavic 2 Pro

2. Flyv roligt og forsigtigt med dronen

Det kan være fristende at lave vilde dyk og spontane stunts med dronen, men det dræner batteriet hurtigere, end du kan forestille dig – så tag det roligt med fjernkontrollen og undlad at flyve for aggressivt eller hurtigt, hvis du gerne vil have mere tid i luften. 

3. Lad batterierne ligge i opladeren

Hvis du vil have mest muligt ud af de batterier, der sidder i din drone, så vent med at tage dem ud af opladeren til lige inden, du skal flyve med dronen. 

Lige så snart du fjerner batterierne, begynder de nemlig at miste en lille smule af opladningen. 

Det lyder måske ikke af meget, men hvis du oplader batterierne så snart, du kommer hjem fra en flyvetur, og først tager dem i brug to uger efter, kan du have mistet meget batteri. 

Derfor er det en god idé at bruge batterierne kort efter, du har taget dem ud. 

Læs mere om droner her

 Digital FOTO nummer 16/2018 drone med kamera

Få masser af tips og tricks til droneflyvning i Digital FOTO nummer 16/2018

Masser af tips til dronefotografi

I Digital FOTO får du mange flere tips, tricks og gode idéer til at komme i gang med at fotografere med drone – eller at udvikle dine evner indenfor dronefotografi.

Nummer 16/2018 byder på hele seks sider med råd til alt lige fra, hvordan du øver dig i at styre dronen til, hvordan du får kompositionen på plads fra luften. 

Få fingrene i bladet i din nærmeste bladkiosk, eller tegn et abonnement og få en af vores spændende præmier med 2 numre af Digital FOTO leveret til døren for kun 49 kroner. Se udvalget her.

Som abonnent får du med det samme adgang til de 12 seneste numre af bladet i vores magasin-app Wype, samt adgang til Fordelszonen med mere end 500 videokurser til fotografi og billedbehandling.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...