Kvinde bruger en light ring.

Et konstant lys fra en ringlampe giver dig flottere optagelser med din smartphone. 

© Shutterstock

Derfor er kontinuerligt lys genialt

Vi er på redaktionen vilde med kontinuerligt lys fra en ringlampe. Her får du en række andre muligheder end dem, du har med en ekstern flash. En konstant lyskilde løfter dine billeder til et nyt niveau, og du får lov til at være kreativ på en ny måde.

En konstant lyskilde giver ikke et lysglimt, som vi kender fra kameraets flash, men lyser i stedet hele tiden. 

En ringlampe er især populær blandt fotografer til at lave kontinuerligt lys, da den giver dig mulighed for pletskud i en lang række situationer. 

Her får du tre gode grunde til at bruge en ringlampe eller andet kontinuerligt lys.  

1. Du ser resultatet med det samme

Med en ringlampe får du let en fornemmelse af, hvordan du opnår den bedste eksponering. 

Den giver et godt overblik, når du laver din opsætning, fordi du med det samme kan se, hvilken effekt det konstante lys giver.

På den måde kan du hurtigt spotte, om ringlampen er rigtigt placeret. Måske skal den rykkes tættere på eller længere væk for, at eksponeringen bliver perfekt. 

> Læs også: Her er alt du skal vide om portrætfotografering


Mand optager med fotokit med lys

Du kan lynhurtigt se om, du skal tættere på lyset eller længere væk, når du optager dig selv med en ring-lampe. 

© Shutterstock

2. En ringlampe giver modlys

Hvis du har prøvet at skyde billeder eller video midt på dagen, har du sikkert oplevet, at solen var for stærk til, at du kunne få en god eksponering af dit motiv.

I et sådan tilfælde kan en konstant lyskilde gøre dig til herre over lysforholdene under din optagelse, da en ringlampe fx giver modlys og udjævner skygger i ansigtet.

Det kan fx være i situationer, hvor du ønsker at optage en person foran et bestemt sted, men baggrundslyset er for hårdt, og personen bliver mørk.

Her kan ringlampen lyse personens ansigt op, samtidig med at du får den helt rigtige baggrund i din optagelse.

> Læs også: Begynderens guide til portrætter

Bille på blad.

Skab nøjagtig det lys, du ønsker ved at placere ringlampe, der hvor du får det bedste resultat.

© Shutterstock

3. En ringlampe er perfekt til video

En ringlampe er et must, når du optager video. Særligt hvis du arbejder med vlogging eller laver mindre film til fx YouTube.

Her kan en konstant lyskilde give dine optagelser et professionelt udtryk, og med bare en enkelt ringlampe kan du få det til at ligne, at du arbejder i et professionelt fotostudie.

Det konstante lys gør det til en nem sag for kameraet at indstille eksponeringen optimalt, fordi blitzen fx ikke skaber voldsomme højlys. Med en ringlampe omkring objektivet kan du også ubesværet følge motivet uden hele tiden at skulle rykke rundt på din flashopstilling.

Hvis du tegner abonnement på Digital FOTO lige nu, får du to numre af bladet og et fotokit med fotostativ, powerbank og en ringlampe, som giver dig en professionel lyssætning under din optagelse. Få det smarte fotokit, som har en værdi af 499 kroner, for kun 99 kr. + porto lige her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...