Sony FE 35mm F1.4 GM

Objektivet tilhører den eksklusive GM-serie.

© Sony

Lysstærk Sony-optik i topklasse

Sony er klar med objektivet FE 35mm F1.4 GM, der byder på optisk kvalitet i topklasse. Objektivet er dedikeret til Sonys systemkameraer med full-frame-sensor – og vi er allerede klar med en anmeldelse.

13. januar 2021 af Poul Siersbæk

Sony har en bred vifte af eksklusive objektiver i den professionelle G Master-klasse, og nu er serien netop udvidet med endnu et. 

Der er tale om den moderate vidvinkel Sony FE 35mm F1.4 GM, hvis opløsning, kontrast og skarphed fra billedhjørne til billedhjørne passer optimalt til fx Sony A7R IV med sine 60 mio. pixels.

>Læs også: Derfor er et 50mm-objektiv din nye ven

Sony FE 35mm F1.4 GM

Via en lille knap, kan man hurtigt vælge om blænden skal justeres med klik eller helt glidende.

© Sony

Hurtig og sikker autofokus

Det lysstærke objektiv er udstyret med hele to fokusmotorer, også kaldet XD Linear Motors, der sikrer lynhurtig, lydløs og sikker autofokus uden vibrationer.

Fokuseringen sker internt i objektivet, så FE 35mm F1.4 GM holder sin kompakte længde på 9,2 cm. Mindste fokusafstand med autofokus er 27 cm, mens den er helt nede på 25 cm ved manuel fokus.

En programmérbar knap på siden kan som udgangspunkt bruges til at lægge fokus, men den kan også indstilles til andre funktioner.

>Læs også: Det skal du vide, før du køber et objektiv

Sony lover fornem bokeh

FE 35mm F1.4 GM har 11 cirkulære blændelameller, der giver en fin baggrundssløring. Objektivet leverer fotos med overbevisende hjørner og uden refleksioner takket være sine særlige belægninger. 

Med sin korte nærgrænse er det også muligt at lave flotte næroptagelser med et interessant perspektiv.

Objektivet, der kun vejer 445 gram, koster 13.500 kroner.

Læs vores anmeldelse

Vi har allerede haft fingrene i det spændende objektiv, og anmeldelsen ligger klar til dig i Fordelszonen. Her kan du læse, om objektivet lever op til vores meget høje forventninger.

>Læs anmeldelsen af Sony FE 35mm F1.4 GM her 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...