GoPro og DJI har gang i en god konkurrence, da begge actionkameraer er virkelig gode

Der er i gang i den helt store actionthriller mellem konkurrenterne, DJI og GoPro

© DJI

Kold krig mellem GoPro HERO11 Black og DJI Osmo Action 3 - Her er 7 forskelle der kan afgøre slaget

På samme dag lancerede de to ærkefjender fra USA og Kina deres nye actionmodeller. Vi har kigget nærmere på de to og fundet frem til en stribe forskelle, der kan hjælpe dig til at vælge i øst eller i vest.

Med kun en time mellem lanceringerne af de to bedste actionkameraer på markedet er den kolde kamerakrig til at få øje på. GoPro HERO11 Black fra USA og DJI Osmo Action 3 fra Kina vil rydde al modstand af banen det næste lange stykke tid, så læs med her, og se hvem der er bedst.

1. Vandtæthed

Det er måske ikke den forskel, der er mest afgørende for de fleste købere, men det er alligevel den, der er sjovest. DJI har nemlig tradition for at drille GoPro på netop det område. GoPro har i flere generationer klaret en dybde på ti meter. 

Det har DJI tidligere på provokerende vis overgået, da de lancerede det første Osmo Action, der kunne klare 11 meter. Mens GoPro HERO11 Black holder sig til ti meter, så kan DJI Osmo Action 3 klare hele 16 meter.

> Læs meget mere om undervandskameraer lige her 

 Med DJI Osmo Action 3 kan du dykke helt ned på 16 meter uden problemer.

© DJI

2. Opløsning

Så er vi i gang med et af de vigtigste parametre for mange. Lidt overraskende holder DJI Osmo Action 3 sig til en opløsning på 4K. Her overgår GoPro HERO11 Black uden problemer med en opløsning på 5,3K. De kan begge lave slow motion med 120 billeder i sekundet i 4K.

3. Billedkvaliteten

Opløsning er ikke alt, for billedkvaliteten er påvirket af flere andre faktorer. De første optagelser tyder dog på, at GoPro HERO11 Black har et større dynamisk omfang end DJI Osmo Action 3, der lidt nemmere brænder ud i de lyseste områder. 

Til gengæld er optagelserne fra DJI lysere i mørke omgivelser. Når det handler om detaljegrad, tyder de første klip, vi har set, også på en lille fordel til amerikanerne. Omvendt kan kineserne levere lidt mere vidvinkel, så man kan få det hele med.

> Læs også Sådan får du bedre billeder med et actionkamera

4. Farver

Også her er GoPro HERO11 Black foran med et farverum på hele 10 bit. DJI Osmo Action 3 nøjes med 8 bit. Det betyder, at DJI kan levere 16 mio. farver, mens GoPro trumfer med 1 mia. farver. 

Det betyder ikke nødvendigvis det helt store, når man ser optagelserne direkte fra de to kameraer, men hvis man vil påvirke farver og udtryk i redigeringen, vil det være lidt nemmere at få endnu bedre resultater ud af GoPro HERO11 Black.

GoPro HERO11 Black har et noget større farverum

© GoPro

5. Batteritid

Så er trumfen tilbage hos DJI Osmo Action 3, der med en batteritid på op til 160 minutter i opløsningen 1080 vinder over GoPro HERO11 Black, der må nøjes med 137 minutter på en opladning. 

Ved 4K/30 vinder kineserne også med 133 minutters batteri mod kun 88 minutter hos GoPro. DJI kan i øvrigt lynlade fra nul til 80 % på kun 18 minutter.


>Læs også: Er det her årets bedste actionkamera?

6. Størrelse

De to kameraer minder meget om hinanden i udseende og størrelse. GoPro HERO11 Black vejer 153 gram og er dermed en lille smule tungere end Osmo Action 3, der kan holde sig på 145 gram. Det er altså ikke her, du skal bekymre dig, hvis du står over for valget mellem de to konkurrenter. 

I øvrigt er GoPro HERO11 Black fysisk magen til GoPro HERO10 Black, så tilbehør, etuier og batterier kan genbruges.

> Læs også: Derfor skal du tage et actionkamera med på eventyr.

Begge modeller er små og nemme at have med sig.

© DJI

7. Pris

Køber du GoPro HERO11 Black i en vilkårlig butik, skal du af med omkring 4400 kroner. Du kan med fordel købe den på gopro.com og spare 800 kroner ved samtidig oprettelse af gratis abonnement på deres cloud-tjeneste i et år. 

DJI Osmo Action 3 står stærkest, når det drejer sig om prisen, da vi har set den til 2319 kroner hos droner.dk. 

Vi er i fuld gang med at teste de to kameraer grundigt, så vi kan gå i dybden med billedkvalitet, funktioner og mange andre ting, der en gang for alle vil kåre en vinder i den kolde actionkrig.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...