Kvinde optager video med sit kamera

De seneste år har der hos kameraproducenterne været et større fokus på de mange videofotografer, der gerne vil kunne skyde flot video.

© Shutterstock

Her er de tre bedste kameraer til videoentusiasten

Vi har gennem årene testet og anmeldt et utal af kameraer, der egner sig godt til at skyde video, så du kan undgå dyre og ærgerlige fejlkøb. Her kan du læse, hvilke tre vi er mest vilde med lige nu.

Hvert år tester og anmelder vi mere end 50 nye kameraer på redaktionen. Vi følger konstant udviklingen nøje og elsker, når producenterne har gjort sig umage.

Vi giver alle kameraer karakterer, så du lettere kan orientere dig i junglen af udstyr – og her kan du læse om de tre bedste kameraer til videoentusiasten lige nu.

1. Sony ZV-E10

ZV-E10 er et rigtigt godt kamera til videoentusiaster, der prioriterer 4K-video. Der er også gode tilslutningsmuligheder, hvis du fx er interesseret i at tilslutte en ekstern mikrofon.

Der er selvfølgelig også kameraets egen indbyggede mikrofon, som er retningsbestemt, og som giver god reallyd på videooptagelser. Man kan endda montere en vindhætte i blæsevejr.

ZV-E10 er desuden Sonys mindste systemkamera med APS-C-sensor. Udformningen lægger sig op ad A6000-serien, men en væsentlig forskel springer i øjnene. 

Der er ingen søger, og det kan godt blive problematisk, når man fx optager i solskin og gerne vil sikre sig, at optagelserne nu også bliver, som man ønsker. 

Pris: 6000 kroner.

Du kan læse vores fulde anmeldelse af Sony ZV-E10 her.

Sony ZV-E10

Med en størrelse på 11,5 x 6,4 x 4,5 cm er Sony ZV-E10 mindre end A6100 og lidt større end kompaktkameraet ZV1.

© Shutterstock

2. Panasonic Lumix DC-GH5 II

Som sædvanlig for GH-serien byder GH5 II på ganske mange avancerede videoindstillinger, herunder særlige Cinema-indstillinger – som egentlig betyder ukomprimerede 4K-formater.

Derudover kan du også live-streame indhold, hvilket kun er en mulighed hos ganske få andre kameramærker.

Det giver nogle helt unikke muligheder, hvor du kan flytte optagelserne udendørs, så længe du er tilkoblet et hotspot. 

Der er desuden gode tilslutningsmuligheder for fx hovedtelefon og ekstern mikrofon. Kameraet er et oplagt valg for fotografen, der vægter kvalitetsvideo højt.

Pris: 13.000 kroner.

Du kan læse vores fulde anmeldelse af Panasonic Lumix DC-GH5 II her.

Panasonic Lumix DC-GH5 II

Kameraet Panasonic Lumix DC-GH5 II har plads til to SD-kort af den hurtige UHS-II-type.

© Shutterstock

3. Canon EOS M50 Mark II

Med dette Canon-kamera får du både en god søger, en fleksibel skærm, video i 4K og øjefokus til under 5000 kroner. 

Autofokus er forbedret i forhold til tidligere versioner fra Canon, så øjefokus nu kan følge motiver i bevægelse og bruges med video i 4K. 

På både foto og video sørger den for skarpe optagelser af en person, der rykker lidt frem og tilbage foran kameraet, men bliver bevægelserne lidt hurtigere, mister den nemt grebet.

Det gør, at kameraet mest er velegnet til langsomme motiver.

Pris: 4695 kroner.

Du kan læse vores fulde anmeldelse af Canon EOS M50 Mark II her.

Canon EOS M50 Mark II

Når man har Canon EOS M50 Mark II for øjet, kan man vælge fokusområde med en finger på den slukkede, berøringsfølsomme skærm.

© Shutterstock

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...