De fleste kameramærker lancerer en gang i mellem dyre flagskibe, hvor prisen er over 50.000 kroner – men hvad får du egentlig for så mange penge?

© Shutterstock

Kan det betale sig at bruge 50.000 kroner på et kamera?

En gang imellem udkommer kameraproducenterne med nye kameraer, der koster over 50.000 kroner, men hvad får du egentlig, når du bruger så mange penge på et kamera?

Dyr, dyrere og dyrest – kameraer kommer i mange forskellige prisklasser, men hvad får du egentlig, når du vælger et kamera på allerøverste hylde?

Her får du tre grunde til, at de dyreste kameramodeller koster så meget. 

Til sidst kan du læse om, hvilken type fotograf, der bør overveje at købe et kamera fra den dyreste hylde.

1. Du får de nyeste funktioner først

Når du går ud og bruger 50.000 kroner eller mere på et kamera, får du den allernyeste teknologi som en af de første. 

I de seneste flagskibsmodeller har det betydet, at kameraerne bl.a. kommer med avanceret øjefokus til både dyr og mennesker, flere kortpladser – eller fx en sensor, der er større end fullframe, hvilket var tilfældet med Fujifilm GFX 100S.

GFX 100S var en af de første modeller med en mellemformatsensor på hele 102,0 mio. pixels, hvilket giver billeder i en højere opløsning.

Her kan du læse om det dyre Fujifilm GFX 100S, der har en stor mellemformatsensor, og som giver en fantastisk detaljeret billedkvalitet.

Størrelsesforskellen mellem de forskellige kamerasensorer.

Når du fotograferer med en stor mellemformatsensor, er det nemmere at beskære uønskede detaljer og alligevel opnå et kvalitetsbillede, da du får mere af dit motiv med i billedet.

© Shutterstock

2. Du får et enormt hurtigt kamera

Kameraer, der koster over 50.000 kroner, tager ofte både utroligt mange billeder i sekundet, og de følger også hurtige motiver minutiøst, så fotografen stort set altid er sikret skarpe billeder.

Det betyder bl.a., at sportsfotografer aldrig går glip af det splitsekund, hvor kampen afgøres.

Nikon D6 er et godt eksempel på et lynhurtigt kamera. Det har desuden en utrættelig fokuseringsevne med 105 aktive fokuspunkter, der stensikkert følger motivet i allerhøjeste fart.

Her kan du læse om det lynhurtige Nikon D6, som ca. koster 50.000 kroner.

Usain Bolt vinder 100 meter diciplin

Selvom løbere – eller andre atleter – bevæger sig utrolig stærkt, er du sikret skarpe billeder, da de dyre kameraer er hurtige og har en imponerende fokuseringsevne.

© Shutterstock

3. Du får præcision i verdensklasse

Noget andet, de helt dyre kameraer garanterer, er præcision i verdensklasse. 

Det gælder bl.a. kameraet Sony A1, hvor fokussystemet automatisk identificerer fugleøjne – og det er selvom, at fuglen sidder langt ude i det fjerne.

Derudover tager kameraet 30 billeder i sekundet i fuld opløsning uden blackout, hvilket giver et stort udvalg af billeder, så fotografen kan vælge det allerbedste efterfølgende.

Du kan læse vores anmeldelse af Sony A1 her.

Kvinde dyster i højdespring

Forskellen er altså markant mellem et sportskamera og et hobbykamera, når det kommer til at skyde hurtige billedserier. 

© Shutterstock

De professionelle kameraer matcher den professionelle fotografs behov

Skyder du sport og action som de professionelle fotografer, er det nødvendigt med et kamera, der koster mere end 50.000 kroner, hvis du skal være konkurrencedygtig og levere ligeså gode skud som de andre.

Her er det ikke et spørgsmål om, hvorvidt det kan betale sig at købe et kamera til over 50.000 kroner – her er det en nødvendighed.

Det samme gælder, hvis du vil have det allerbedste udstyr til fuglefotografi. Her kan du nå længere end de andre fotografer, hvis du vælger at købe fra den dyreste ende af skalaen. 

Har du derimod ikke samme behov for et kamera, der leverer hurtighed og præcision i verdensklasse, kan du sagtens nøjes med mindre. 

I Gearguiden kan du læse flere hundrede anmeldelser af kameraer i samtlige klasser. Her kan du blive klogere på, hvilket kamera der matcher dine behov.

> Læs også: 3 ting der giver sportsfotografen et urimeligt forspring i forhold til dig 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...