Fujifilm XF10
Kompakt men stærkt

Sensoren er 14 gange større end i en mobiltelefon, men kameraet vejer blot 280 gram.

Fujifilm XF10 er et perfekt rejsekamera med stor sensor

Der er masser af pixels og kreative muligheder i det nye superlette kompaktkamera fra Fujifilm. Og så er der opgraderinger til øvrige kameraer.

En APS-C-sensor på 24 mio. pixels pakket ind i bare 280 gram og krydret med gode detaljer for de internetglade. Det er hovedtrækkene i et nyt kompaktkamera fra Fujifilm, XF10.

Kameraet har, ligesom det to år gamle X70, et fast lysstærkt 18.5mm F2.8-objektiv, der svarer til 28 mm.

XF10 minder om X70, som vi testede her, blot simplificeret, 18 procent lettere og så med en større sensor og dermed højere opløsning.

Smart til sociale medier

Den berøringsfølsomme skærm bagpå giver med et enkelt strøg adgang til en ny darling for Instagram-entusiasterne, nemlig “Square mode”, hvor man får et kvadratisk 1:1-format.

Bluetooth-teknologien er ifølge Fujifilm samtidig forbedret, så man enkelt og automatisk kan overføre billeder til telefonen.

XF10 giver mulighed for at slå sig løs kreativt med 11 unikke Fujifilm-filtre, der simulerer analoge film, og 19 avancerede filtre, hvoraf to er helt nye.

Kameraet kommer i sort og guld (champagne gold) til august og kommer til at koste omkring 3700 kr.

Opdateringer til en række Fujifilm-kameraer

Desuden er der opdateret firmware klar til en række Fujifilm-kameraer, blandt andet X-Pro2, X-T2 og GFX 50S. I X-Pro2 er der fx nu mulighed for at skræddersy søgerbilledet.

Find firmwaren her.

Læs også: Fujifilm klar med ny vidvinkel, tele og tre andre spændende objektiver

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...