Sony Xperia 1 IV

Sonys seneste smartphone i topklassen byder blandt andet på optisk zoom.

© Sony

Mobilflagskib med optisk zoom

Sony Xperia 1 IV er en smartphone med særlig fokus på kamerafunktioner. Mest opsigtsvækkende er optisk zoom og avanceret autofokus i professionel klasse.

Sony er klar med det nye mobilflagskib Xperia 1 IV, som er fyldt med nye funktioner, der især vil vække interesse hos foto- og videoentusiaster. 

Optisk zoom med god tele

Xperia 1 IV har tre kameraer, som hver har en opløsning på 12,0 mio. pixels og optisk billedstabilisering. Der er en ultravidvinkel på 16 mm og F2.2, en moderat vidvinkel på 24 mm og F1.7 og ikke mindst et zoomobjektiver, der dækker 85-125 mm med en blænde på F2.3 til 2.8. Her er der ganske imponerende tale om optisk zoom. Zoomobjektivet har et periskopagtigt design, som betyder, at telefonen stadig er ganske slank. Faktisk er den kun 0,8 cm tyk.

>Læs også: 6 ting du skal vide om kameraet i din mobiltelefon

Sony Xperia 1 IV

Objektiverne er udviklet i samarbejde med ZEISS og har alle optisk billedstabilisering.

© Sony

Autofokus i professionel klasse

Fokussystemet i Xperia 1 IV er kraftigt forbedret i forhold til version III. Det kommer blandt andet til udtryk ved implementering af Real-time Eye AF og Real-time tracking ved både foto- og videooptagelser. Det er teknologier, som er direkte hentet fra Sonys systemkameraer i A-klassen.

Kameraet kan skyde serieoptagelser på 20 billeder i sekundet med fuld følgefokus. Det gælder uanset, hvilket objektiv man vælger.

Læs også: De bedste tips til bedre mobilbilleder

Sony Xperia 1 IV

Sony Xperia 1 IV måler 15,3 x 6,7 x 0,8 cm og vejer 161 gram.

© Sony

Avancerede videomuligheder

Video optages i 4K, og det er nu muligt at skyde i denne opløsning med 120 billeder i sekundet og HDR. Dermed kan du opnå flotte slow motion-optagelser i særlig høj kvalitet.

Sony Xperia 1 IV kan også bruges til live streaming til fx YouTube via appen Videography Pro, ligesom den kan bruges som ekstra skærm på et systemkamera som fx Sony 7 IV.

Telefonen kommer med en Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processor, 12 gigabytes ram og en kapacitet på 512 gigabytes. Der er plads til microSD-kort. Prisen er 9999 kroner.

Vi er i fuld gang med at teste Sony Xperia 1 IV. Du kan snart finde anmeldelsen i Fordelszonen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...