Samsung Galaxy S22 Ultra

Topmodellen i den nye Galaxy S22-serie er Samsung Galaxy S22 Ultra med firdobbelt kamera.

Samsung Galaxy S22 skruer op for den kunstige intelligens

Med de nye flagskibstelefoner i Galaxy S22-serien sætter Samsung fart på den kunstige intelligens. Det skulle give bedre nattefotos og portrætter.

Mange smartphones gør brug af computerteknologi for at skabe flotte optagelser, og i Samsungs nye flagskibstelefoner får den kunstige intelligens et ekstra nøk.

En ny såkaldt NPU, som er en processor, der er dedikeret til at arbejde med kunstig intelligens, er op til dobbelt så hurtig som før.

Det skulle blandt andet betyde flere detaljer og mindre støj i optagelser om natten. Den kunstige intelligens tager flere billeder, som sættes sammen, så detaljer, der ellers ville fremstå mørke, bliver tydelige.

Aftenfoto med Samsung Galaxy S22.

Blandt andet aftenbilleder skulle drage nytte af den forbedrede kunstige intelligens i Samsung Galaxy S22-telefonerne.

Den kunstige intelligens bruges også i kameraets portrættilstand, der sørger for at sløre baggrunden i portrætter. Ifølge Samsung er den kunstige intelligens i stand til at skelne for- og baggrund, så selv enkelte hårstrå fremstår i fokus på en sløret baggrund.

Nyt raw-format i Samsung Galaxy S22

Som noget nyt kan du nu hente kameraappen Expert RAW til telefonerne. Den kan sætte flere skud sammen til en raw-fil med et stort dynamisk område, så man kan hive masser af detaljer frem fx Lightroom.

>Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

Galaxy S22-serien består af tre modeller. Samsung Galaxy S22 har en skærm på 6,1 tommer, mens Samsung Galaxy S22+ har en skærm på 6,6 tommer.

Samsung Galaxy S22 og S22+ har samme kamerasystem med en ultravidvinkel på F2.2 med 12 mio. pixels, en vidvinkel på F1.8 med 50 mio. pixels og en tele med 3x optisk zoom på F2.4 med ti mio. pixels.

Samsung Galaxy S22+

Samsung Galaxy S22 og S22+ har tre kameraer på bagsiden

Her er priserne på Samsung Galaxy S22

Den sidste model i serien er Samsung Galaxy S22 Ultra med en skærm på 6,8 tommer. Her er der også en ultravidvinkel på F2.2 med 12 mio. pixels, men vidvinkelkameraet på F1.8 har hele 108 mio. pixels. Udover telen med 3x optisk zoom har Galaxy S22 Ultra også en tele med 10x zoom på F4.9 med ti mio. pixels.

>Læs også: 10 tips til at blive en bedre fotograf

Som noget nyt er Ultra-modellen udstyret med en såkaldt S-pen, så du blandt andet kan skrive håndskrift direkte på skærmen.

Telefonerne skulle komme i butikkerne den 25. februar 2022. De vejledende priser for udgaverne med 128 GB er 6699 kroner for Galaxy S22, 8299 kroner for S22+ og 9899 kroner for S22 Ultra.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...