Samsung Galaxy 9+

Samsung Galaxy S9+ har dobbeltkamera og justerbar blænde. Men hvordan fungerer Samsungs mobilkamera i praksis? Det har vi testet. 

© Samsung

Samsung Galaxy S9+: Er kameraet genialt eller en gimmick?

Samsung gør et stort nummer ud af kameraet i den nye topmodel Galaxy S9+, hvor man kan justere blænden. Vi har prøvet telefonen og tjekker her, om det er salgsgas eller en fotografisk drøm.

23. marts 2018 af Kristoffer Engbo

På den nye Samsung Galaxy S9+ kan du som noget unikt vælge mellem to forskellige blændeåbninger, hvor du på andre telefoner er bundet til største blændeåbning på alle billeder.

Samsung Galaxy S9+ har dobbeltkamera, hvor det ene tager billeder svarende til 26 mm, mens det andet svarer til 52 mm. 

Det er dog kun på vidvinkelkameraet, du kan vælge mellem to blændestørrelser.

Samsung Galaxy S9+ burde tage skarpere billeder 

I svagt lys bruger telefonen den største blændeåbning på F1.5 for at lukke mere lys ind, mens den i kraftigere lys vælger F2.4 for at få mere skarpe billeder.

I kameraverdenen får man som regel ikke helt så skarpe billeder på største blændeåbning, som man gør, når man blænder lidt ned. Det er dog ikke tilfældet på Samsung Galaxy S9+. 

Vi tog billeder af samme motiv med de to blændeåbninger og kunne ikke se nogen forskel i hverken skarphed og detaljegengivelse.

Samsung Galaxy S9+ skarphed

Billedet til venstre er taget med Samsung Galaxy S9+ på blænde F2.4, mens det til højre er taget på F1.5. Kan du se forskel i skarpheden?

© Kristoffer Engbo

Går du meget tæt på et motiv og fotograferer på fx ti centimeters afstand, får du en lidt mere sløret baggrund på F1.5 end på F2.4, men på normal afstand er det svært at se forskel på de to.

Samsung Galaxy S9+ er en mester i mørket

I vores øjne giver blændejusteringen altså ikke meget mening. Det gør det til gengæld, at største blændeåbning er så stor som F1.5, for det er med til at give rigtig flotte billeder i mørke omgivelser.

Sammenlignet med Apples iPhone X vælger Samsung Galaxy S9+ en højere ISO-værdi og dermed hurtigere lukkertid, men alligevel får du billeder med færre korn i svagt lys. 

Støjreduktionen tager dog hårdere fat end på iPhone, så de fineste detaljer kan blive lidt mere gnidrede på bekostning af de langt færre korn.

Farvegengivelsen er også rigtig flot i svagt lys, og i det hele taget er Samsung Galaxy S9+ den hidtil bedste telefon, vi har prøvet i svagt lys.

Også i kraftigere lys får du godt med detaljer og en god farvegengivelse fra telefonen, selv om der af og til bliver skruet lidt voldsomt op for farverne.

> Læs også vores anmeldelse af Iphone X. Du finder den i Gearguiden her.

Samsung Galaxy S9+ kamera

I kraftigt lys bliver farverne godt mættede, når du fotograferer med kameraet i Samsung Galaxy S9+.

© Kristoffer Engbo

Vi er stadig i gang med at teste Samsung Galaxy S9+, og du kan læse vores anmeldelse af telefonen i bladet eller Gearguiden, når den er klar. 

Her kommer vi blandt andet ind på kameraappen, raw-optagelser og fotos med baggrundssløring.

Samsung Galaxy S9+ koster fra 7200 kroner med 64 GB hukommelse. 

Redaktionen anbefaler: Få mere ud af dit mobilkamera

Vil du have mere ud af kameraet i din egen mobiltelefon uden at opgradere til den nyeste model? 

Med et mobilt objektiv-kit får du vidvinkel-, fiskeøje- og makroobjektiver, som let kan klipses fast på enhver mobiltelefon. Det giver dig helt nye muligheder med mobilkameraet, som jo har den store fordel, at du altid har det ved hånden. 

Lige nu kan du få et 3-i-1-objektivsæt til dit mobilkamera med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner. Se tilbuddet her. 

Du kan se mobilobjektivet i funktion i videoen her:

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...