Pletskud i den blå time

Kort før solopgang og lige efter solnedgang bliver lyset på himlen ganske særligt. Fænomenet kaldes den blå time. Et tidspunkt hvor den velforberedte fotograf kan tage billeder med et helt fantastisk skær.

14. april 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du får perfekte pletskud i den blå time.

Billeder taget i den blå time får ofte nogle helt fortryllende nuancer, hvis man som fotograf lærer at slå til på de rigtige tidspunkter og steder. To gange i døgnet taler vi om den blå time – nemlig lige før solopgang og lige efter solnedgang. Her spredes solens lys på en sådan måde, at det menneskelige øje opfatter lyset som blåt. Billeder taget her sprudler ofte af mættede farver, og fototeknisk er det faktisk forbavsende nemt at få pletskud med hjem.

Det vigtigste er, at man som fotograf planlægger sin fototur grundigt og har fotoudstyret i orden. I den blå time skifter lyset ret hurtigt, hvorfor det er absolut nødvendigt, at man allerede på forhånd har undersøgt, hvornår lyset præcis indfinder sig, ligesom man har udvalgt sine motiver. Den blå time rykker sig hver dag, så her kan man få hjælp fra internetsider eller bruge en lille app til telefonen, som fortæller, hvornår den blå time indtræffer præcis det sted i verden, hvor man befinder sig. Det kan du læse mere om i artiklen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...