Sony Xperia 1 V

Sony Xperia 1 V er et nyt mobilflagskib, som kan optage video i professionel kvalitet.

© Sony

Sony Xperia 1 V: Ny sensortype udfordrer konkurrenterne

Sony Xperia 1 V er Sonys nye flagskib, når det gælder smartphones. Modellen er verdens første med en stablet sensor.

Sony har i dag lanceret to nye smartphones i deres Xperia-serie. Topmodellen er Xperia V1. Til forskel fra forgængeren Xperia IV, er Xperia V udstyret med en helt ny sensortype, som er beslægtet med producentens førende systemkameraer. 

>Læs også: Sådan tager du den bedste selfie

Sony Xperia 1 V

Ligesom systemkameraet Sony A1 har Sony Xperia 1 V også en stablet sensor, der modvirker såkaldt rolling shutter.

© Sony

Bedre i svagt lys

Der er tale om en såkaldt stablet sensor, som i dette tilfælde består af to lag. Ifølge Sony vil det blandt andet betyde en markant bedre håndtering af støj, når du skyder i svagt lys. Sensoren er også større end i Xperia 1 IV. Der er nemlig tale om en sensor på 1/1,35 tommer med en opløsning på 48 mio. pixels. Kameraet her er på 24 mm med en blænde på F1.9.

Der er desuden et tele på 85-125 mm med blænde F2.3-2.8. Opløsningen her er 12 mio. pixels. Endelig er der en ultravidvinkel på 16 mm med F2.2 og en opløsning på 12 mio. pixels.

Sony Xperia 1 V har en skærm på 6,5 tommer med 4K-opløsning og skyder video i 4K. Telefonen vejer desuden kun 187 gram. Prisen er 9999 kroner. 

>Læs også: Så god er iPhone 14 Pro

Sony Xperia 10 V

Sony Xperia 10 V er verdens letteste 5G-mobiltelefon.

© Sony

Lillebroren Sony Xperia 10 V med en traditionel sensor og lavere opløsning vejer kun 161 gram og koster kun 3499 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...