© Panasonic

Nyt Panasonic Lumix er godt nyt til videoentusiasten

Panasonic har i dag lanceret deres helt nye Lumix G90. Kameraet byder på spændende muligheder for video og er endnu nemmere at betjene end forgængeren.

5. april 2019 af Jeppe Vestergaard Jensen

Det nye Panasonic Lumix G90 må betegnes som et kamera, der passer godt til videoentusiasten.

Kameraet tager over fra det tidligere Panasonic Lumix G80/85. De to kameraer ligner generelt hinanden på mange punkter, men i det nye G90 har Panasonic alligevel fået plads til væsentlige opgraderinger.

Højere opløsning i Panasonic Lumix G90

Lumix G90 har fået en højere opløsning end forgængeren G80. Det nye kamera er gået fra 17,3 mio pixels til 20,3 mio pixels.

Sensoren har derimod stadig samme størrelse i form af deres Micro Four Thirds-sensor, som har en størrelse på 17,3 mm x 13,0 mm.

> Læs, hvordan vi anmeldte lillebroren G80/85 her

Mere avancerede fokusmuligheder

Ligesom det tidligere G80, har du med Panasonic Lumix G90 mulighed for at bruge Focus Stacking, der samler op til 999 billeder med forskellige fokuspunkter til ét.

Derudover har kameraet også Post Focus, hvor du kan tage et billede og efterfølgende placere fokus.

Autofokus i Panasonic Lumix G90 stiller skarpt på 0,07 sekunder. Det kan skyde ni billeder i sekundet med almindelig autofokus og seks billeder i sekundet med kontinuerlig autofokus.

Kameraet kommer også med en funktion, der skulle gøre det bedre til at fokusere i svag belysning. Hvordan kameraet klarer sig i svag belysning bliver spændende at teste.

Derudover tilbyder G90 også Panasonics 4K Photo. Her har du blandt andet mulighed for at optage en videosekvens i 4K-opløsning, som du derefter kan vælge et enkelt foto ud fra.

> Se hvordan Panasonics 4K Photo fungerer her 

© Panasonic

Nyt design i Panasonic Lumix G90

Panasonic har i dette kamera forsøgt at gøre det nemt at betjene med én hånd. De har blandt andet placeret tre knapper øverst på kameraet, som er nemt tilgængelige. Her har du hurtig adgang til at indstille eksponering, ISO og hvidbalance.

Derudover har kameraet også to programmérbare drejehjul, som skal gøre betjeningen lettere og hurtigere.

Endelig er Panasonic Lumix G90 også blevet bedre i vind og vejr. Panasonic slår på, at det er tætnet i samlingerne, så det bedre kan modstå støv og vandplask. Kameraet er ikke beregnet til at blive sænket ned i vand.

> Læs også: Få styr på programhjulet på dit kamera

© Panasonic

Spændende video-kamera

Panasonic Lumix G90 kan optage video i 4K-kvalitet med en 30 eller 24 billedet i sekundet.

Derudover har du også mulighed for at lave lækker slowmotion i Full HD-kvalitet med hele 120 billeder i sekundet.

En lille, men ikke ubetydelig detalje er, at Panasonics Lumix G90 har to jackstik. I det ene kan du indsætte en mikrofon, mens du via det andet kan lytte til optagelserne live.

Det tyder derfor på, at Panasonic satser på at gøre videoentusiasten glad.

> Læs også: Sådan optager du video med dit kamera

Vi glæder os til at teste

Panasonic Lumix G90 kommer til at koste 8999 kroner.

Det er også muligt at købe kameraet med to forskellige objektiver: Kameraet med 14-140 mm koster 12.999 kroner, og med 12-60 mm koster det 10.999 kroner.

Hvornår kameraet lander i butikkerne, er endnu ikke offentliggjort.

Vi vender tilbage med vores anmeldelse af Panasonic Lumix G90 i Gearguiden.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...