Canon EOS 90D

Vi har haft det nye Canon EOS 90D i hænderne for første gang. 

© Digital FOTO

Canon endnu ikke færdige med spejlrefleks: EOS 90D går efter naturfotograferne

En lukkertid på op til 1/16.000 sekund er bare én af de funktioner, der skal friste natur- og actionfotograferne til at anskaffe sig det nye Canon EOS 90D. Og så har Canon også to nye objektiver klar.

28. august 2019 af Sarah Marie Winther

For kort tid siden lagde vi vejen forbi Canon for at høre om de to nye kameraer, Canon EOS 90D og Canon EOS M6 Mark II, som kommer på markedet i slutningen af september. 

Mens hele kamerabranchen rider på den spejlløse bølge, fastslår Canon, at de vil blive ved med at udvikle deres linje af spejlreflekskameraer med APS-C- og full-frame-sensor, og det beviser EOS 90D.

Lettere hus med stort greb

Det mest interessante ved kameraet er måske den elektroniske lukkertid på 1/16.000 sekund og muligheden for at skyde 10 billeder i sekundet med autofokussporing og 11 billeder i sekundet med live view. 

Det gør nemlig 90D oplagt til natur- og sportsfotografer, der gerne vil opgradere fra deres første kamera. Det har desuden en opløsning på 32,5 mio. pixel, hvilket er markant højere end 80D, der har en opløsning på 24,2 mio. pixels. 

Kameraet har også fået et stort greb, der skulle give bedre balance, især med store og tunge zoomobjektiver, og så har det fået en multi-controller magen til den, der sidder på Canons professionelle kameraer. 

Vi har indtil videre kun haft kameraet i hænderne i få sekunder, men vores umiddelbare indtryk er, at det både er lettere og nemmere at håndtere end forgængeren.

Læs mere om Canon EOS 90D og det nye EOS M6 Mark II her

To nye objektiver – og to mere på vej

Har du investeret i det spejlløse R-system, eller overvejer du at gøre det, så er der også godt nyt til dig. Canon har nemlig også to nye objektiver klar, et 15-35mm F2.8L og et 24-70mm F2.8L. Dermed får brugere af EOS R og RP to yderst anvendelige brændvidder med høj lysstyrke. 

Senere i år kommer desuden to yderligere objektiver, et 70-200mm F2.8L og et 85mm F1.2L. Hvis du synes, det sidste objektiv lyder bekendt, så er det fordi denne brændvidde allerede findes i R-systemets objektivlinje. 

Det nye ved 85mm F1.2L er featuren DS, hvilket står for 'Defocus Smoothing'. Ifølge Canon betyder det, at objektivet giver en endnu flottere og blødere bokeh.

> Læs også: Find vej i objektivjunglen

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...