Hasselblad H6D-400C MS

Skærmen er på tre tommer og berøringsfølsom. Man kan blandt andet tildele favoritfunktioner til knapper på skærmen.

© Hasselblad

Hasselblad H6D-400C MS slår rekord med vild opløsning

Hasselblad har lanceret mellemformatkameraet Hasselblad H6D-400C MS, der kan tage fotos med en vanvittig opløsning på mere end 400 mio. pixels.

17. januar 2018 af Kristoffer Engbo

Svenske Hasselblad har lanceret det nye H6D-400C MS, der kan levere den hidtil højeste opløsning fra et mellemformatkamera. Med en særlig teknik kan det nemlig lave billeder på hele 404 mio. pixels.

Billedsensoren har en opløsning på 101 mio. pixels, hvilket er imponerende nok i sig selv, og ved at tage seks billeder, hvor billedchippen rykkes mellem de seks skud, kan man altså få billeder med fire gange så høj opløsning.

Mellem de første fire billeder rykkes billedchippen præcis en pixel, så kameraet fanger de nøjagtige farver i både rød, grøn og blå. Ved de sidste optagelser rykkes billedchippen en halv pixel, og de seks optagelser samles til et billede på 23.200 x 17.400 pixels.

> Læs alt om Hasselblad her

Hasselblad H6D-400C MS laver enorme filer

Du skal dog have god lagerplads, for billedet fylder hele 2,4 gigabytes i tiff-format med 16 bit. Til gengæld får du en ekstrem detaljegrad og nøjagtig farvegengivelse.

Teknikken, som Hasselblad kalder Multi-shot, kan ikke bruges på alle typer billeder, for kameraet skal være sluttet til en computer, og motivet og kameraet skal stå bomstille, så det er forbeholdt studiefotografering.

Og så er der lige det med prisen. Hasselblad H6D-400C MS koster nemlig det samme som en stor mellemklassebil. 

375.000 kroner inklusive moms skal du lægge, og så får du kameraet uden objektiv.

Du kan se Hasselblads præsentation af kameraet i videoen herunder.

Vil du vide mere om Hasselblad, kan du læse den fascinerende historie om Hasselblads grundlægger Victor Hasselblad, der startede sin produktion af kameraer med reservedele fra lossepladsen lige her.

Fedt Digital Foto-tilbud! Lækker Chill Faktor-jakke eller den nye udgave af "Photoshop-skolen" med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner. Vælg selv HER.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...