Digital FOTO tester 7 Full-frame kameraer
TEST

I magasinet Digital FOTO 4/2107 tester vi 7 full-frame-kameraer fra Canon, Nikon, Pentax og Sony - og vi blev overraskede over kvaliteten.

Full-frame-kamera giver billedkvalitet i topklasse

I mange år havde Canon og Nikon full-frame-markedet for sig selv. Den tid er slut. Pentax er kommet til med en avanceret prisbombe, og Sonys systemkameraer har overrasket med meget høj billedkvalitet.

15. februar 2017

Hvis en fotoentusiast spørger, om han eller hun vil få bedre billeder med et full-frame-kamera, så er det korte svar ja.

Det længere svar er, at du får bedre billeder, fordi sensoren, og dermed de enkelte pixels, er markant større og derfor bedre fri for billedstøj – ikke mindst på de høje ISO-værdier.

Fordi full-frame ikke har brændviddeforlængelse og derfor bruger længere brændvidde, får du desuden bedre mulighed for at arbejde med sløret baggrund, eller bokeh, der ses som fine, afrundede højlys i de uskarpe områder.

For at få samme udsnit, som man får med et objektiv på 135 mm på et mindre APS-C-kamera, skal man på full-frame have en 200 mm, der giver væsentligt mindre dybdeskarphed.

Full-frame klarer det meste

Med full-frame er du klædt på til det hele. Du kan skyde landskaber den ene dag, portrætter den næste og sport den tredje, og hver dag vil du komme hjem med et optimalt resultat, fordi både billedkvalitet og autofokus er i top.

Alle full-frame-kameraer er dog ikke lige gode. Vi har tidligere testet kameraerne hver for sig, men da vi kiggede nærmere på dem i sammenligning, var det tankevækkende, hvor stor forskellen egentlig er.

Billigt kamera klarer testen godt

I magasinet Digital FOTO 4/2017 får du en grundig test, hvor vi har taget fat i syv aktuelle kameraer med full-frame-sensor. Det gælder modeller fra Canon, Nikon, Pentax og Sony.

Priserne på de testede kameraer spænder fra 13.735 kroner til 30.495 kroner, og vi kan røbe, at det billigste kamera klarer sig næsten ligeså godt som det dyreste.

Som abonnent kan du læse hele testen på tablet og smartphone med app’en Wype, og hvis du tegner abonnement nu, får du direkte adgang til de seneste fem numre af magasinet Digital FOTO.

Læs også: Nyt blad går tæt på legendarisk modefotograf

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...