Canon EOS R100

Canon EOS R100 måler 11,6 x 8,6 x 6,9 cm og vejer 365 gram.

© Canon

Canon EOS R100: Canons mindste og billigste EOS R-kamera

Med EOS R100 vil Canon udbrede sin spejlløse kameraserie, så alle kan være med. Kameraet har samme sensor som større modeller, men prisen er helt i bund.

Siden Canon lancerede deres første spejlløse systemkamera i EOS R-serien tilbage i 2018, har den japanske gigant haft godt med fart på udviklingen af flere modeller. Det nye EOS R100 er således nummer 13 i rækken på under fem år. Det nye kamera er desuden det mindste og billigste i Canons EOS R-serie. Det betyder også det endelige dødsstød til den mindre EOS M-serie.

Canon oplyser da også selv, at der her er tale om et udpræget familiekamera eller systemkamera for den spritnye fotograf. Fokus ligger på simpel betjening og god billedkvalitet.

Med sin R-fatning får du altså en billig indgang til Canons fine R-objektiver til både APS-C og full-frame.

>Læs også: Derfor er full-frame bedst

Canon EOS R100

Til den lave pris må du undvære billedstabilisering i kameraet. Flere EOS R-objektiver har dog stabilisering indbygget.

© Canon

Neddroslet autofokus 

Canon EOS R100 har en del fællestræk med EOS R50, men der er skåret lidt fra, når det gælder funktioner og muligheder for at holde prisen helt i bund.

Det betyder, at kameraet har samme APS-C-sensor på 24,0 mio. pixels, ligesom kamerahuset er identisk med R50. Det gælder også knapper og indstillinger.

Til gengæld er skærmen hverken fleksibel eller berøringsfølsom, og der er droslet ned på autofokussens herligheder. EOS R100 har godt nok avanceret autofokus med tracking, men i modsætning til de større modeller, der fx kan registrere biler, dyr og fugle, er der i R100 udelukkende registrering af ansigter og øjne.

>Læs også: Så god er Canon EOS R50

Canon EOS R100

Canon EOS R100 har samme Digic 8-processor som Canon EOS RP. 

© Canon

Mest til rolige motiver

Kameraets generelle hastighed er også lavere. Med mekanisk lukker klarer EOS R100 3,5 billeder i sekundet, mens du med elektronisk lukker kan hæve antallet til 6,5 billeder per sekund. Her klarer Canon EOS R50 henholdsvis 12 og 15 skud. EOS R100 er dermed ikke et oplagt actionkamera, men kan sagtens fange en sjov og overraskende begivenhed.

Video kan optages i 4K-kvalitet. Kameraet har plads til et enkelt SD-kort.

Canon EOS R100 sælges ikke som hus alene, men i sæt med et objektiv på 18-45 mm for 5.599 kroner.

>Læs også: Stor guide til objektiver

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...