Vi var på fototur med de fem kameraer på en vinterdag med temperaturer under frysepunktet.

© Digital FOTO

De bedste kameraer til hurtige motiver

Til dyr og sport er det en fordel med kameraer, der tager mindst ti billeder i sekundet. Vi har testet de hurtige modeller til under 10.000 kroner.

Er du på jagt efter et kamera, som kan skyde billedserier i et raskt tempo, så er det langtfra nødvendigt at gå efter store full-frame-kameraer i den professionelle klasse.

Der findes nemlig flere billigere modeller med mindre sensorer, som uden problemer kan skyde ti eller 20 billeder i sekundet.

Med de høje hastigheder øger du chancen for at fange det rigtige øjeblik, hvor fodboldspilleren rammer bolden, eller fuglen tager sig bedst ud.

>Læs også: Sådan fotograferer du fugle i flugt

Fem hurtige kameraer

Vi har testet fem hurtige modeller med udskiftelig optik, der kan tage mellem ti og 20 billeder i sekundet.

De testede kameraer er udstyret med sensorer i APS-C- eller Four Thirds-størrelse, og på grund af brændviddeforlængelsen betyder det, at du har mere tele til rådighed end med de samme objektiver til full-frame. 

Testens hurtigste kamera kan tage helt op til 20 billeder i sekundet.

Udstyret med de fem kameraer, kitobjektiver og nogle kompakte zoomobjektiver tog vi af sted mod et fuglereservat for at teste kameraerne og skyde i høj fart.

Resultatet kan du se i Digital FOTO nr. 7/2021. Der var blandt andet stor forskel på, hvor hurtigt kameraerne var klar, efter at vi havde optaget serier.

Disse kameraer dyster i testen

Canon EOS 90D

Fujifilm X-S10

Nikon Z 50

Panasonic Lumix DC-G100

Sony A6400

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...