Fujifilm X-S20

Fujifilm X-S20 måler 12,7 x 8,5 x 6,5 cm og vejer 491 gram.

© Fujifilm

Fujifilm X-S20: Intelligent autofokus og 6K-video til en stærk pris

Fujifilm X-S20 er et lille og let systemkamera, som på flere punkter giver klassens konkurrenter baghjul. Du får nemlig både et stærkt batteri, intelligent motivgenkendelse og 6K-video til en lav pris.

Når det gælder systemkameraer med APS-C-sensor har Fujifilm tre serier. Der er de professionelle modeller i X-H-serien, de avancerede og retroprægede kameraer i X-T-serien samt de mindste og billigste modeller i X-S-serien.

Det er i sidste kategori, vi finder Fujifilm X-S20. Det har samme fine X-Trans-sensor som X-T4 på 26 mio. pixels, men et design, som er inspireret af de store X-H-modeller. Det ses fx på det store greb og det traditionelle programhjul.

>Læs også: 10 tips til at blive en bedre fotograf

Fujifilm X-S20

Det kraftige greb skal ikke kun sikre en god ergonomi. Det rummer også Fujifilms kraftige NP-W235-batteri, der skulle kunne klare mindst 750 skud på en opladning.

© Fujifilm

Intelligent motivgenkendelse

I forhold til forgængeren Fujifilm X-S10 er der skruet godt op for lækkerierne. Det gælder fx den hurtige X Processor 5 og kameraets autofokus, der har samme avancerede motivgenkendelse som X-H2S, hvor kameraet automatisk kan registrere og følge motiver som personer, dyr, fugle, biler, motorcykler, cykler, tog, fly, insekter og droner. Med mange dyrere kameraer skal du selv vælge motivtypen.

Fujifilm X-S20 har desuden en effektiv billedstabilisering, som kan kompensere for syv trin. Kameraet kan skyde 20 billeder i sekunder med elektronisk lukker og otte billeder per sekund med mekanisk lukker.

>Læs også: Så godt klarede Fujifilm X-S10 sig

Fujifilm X-S20

Den elektroniske søger på Fujifilm X-S20 har en opløsning på 2,36 mio. punkter, hvilket er på niveau med konkurrenter som Nikon Z 50 og Canon EOS R7.

© Fujifilm

Video i 6K-kvalitet

Som det eneste kamera i denne klasse kan Fujifilm X-S20 optage video i 6K, og det er muligt at vælge professionelle videoprofiler. Er du til vlogging, kan du desuden glæde dig over en særlig Vlog-indstilling på programhjulet, der er perfekt til selfieoptagelser under video.

Den berøringsfølsomme skærm er fuldt fleksibel og har en opløsning på 1,84 mio. punkter, hvilket er meget i denne klasse. Størrelsen er 3,0 tommer. Fujifilm X-S20 koster 10.999 kroner.

>Læs også: Derfor skal du eje en gimbal

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...