Mand med Nikon Z 7 II

Den finske fotograf Konsta Punkka, som bl.a. er kendt for sine flotte natur- og dyrefotos, er en af de få fotografer, der allerede har fået lov til at prøve kameraerne. 

© Nikon

Nikon Z 6 II og Z 7 II: Ny forbedret øjefokus til dyr og mennesker

Nikon har netop lanceret to nye fullframe-kameraer. Modellerne Z 6 II og Z 7 II kommer i løbet af vinteren 2020, og de er spækket med forbedringer.

14. oktober 2020 af Christian Trant

Nikon har netop løftet sløret for, hvad vi kan forvente os af de to nye fullframe-kameraer Nikon Z 6 II og Z 7 II, som vil kunne købes i butikkerne i løbet af vinteren 2020.

Kameraerne bygger videre på Z 6 og Z 7, og de indeholder en række forbedringer, som retter op på nogle af de kritikpunkter, Nikon-fans har haft mod de forrige modeller.

Vi ser nærmere på nogle af de største overraskelser ved de nye kameraer her. 

Nikon Z 7 II

Både Nikon Z 7 II og Z 6 II kommer med en ny, stærkere forsegling af magnesiumlegering, som gør kameraerne mere modstandsdygtige over for støv og vand.

© Nikon

Hvad er forskellen på Nikon Z 6 II og Z 7 II?

Begge de nye kameraer tilhører Nikons Z-serie. Nikon Z 6 II er målrettet entusiaster, hvorimod Z 7 II er noget dyrere og lavet til professionelle. Nikon Z 7 II er sat til at koste 25.990 kroner, og Nikon Z 6 II vil komme til at koste 17490 kr. 

Ifølge Nikon er Z 7 II til fotografer, der ønsker fotos i bedste kvalitet, mens Nikon Z 6 II i højere grad er et allround-kamera og blandt andet egnet til fotografer, der også arbejder med video.

Forskellene ses tydeligt i specifikationerne nedenfor. Lad dig ikke snyde af, at Nikon Z 6 II kan tage flere billeder pr. sekund og har en buffer, der klarer flere raw-fotos, før den skal tømmes. Det skyldes blot, at Nikon Z 7 II tager fotos med flere megapixels, og derfor kommer bufferen hurtigere på overarbejde.

Nikon Z 7 II

45,7 megapixel
64-25600 ISO
Op til 10 billeder pr. sekund
En buffer der klarer op til 50 raw-fotos og 200 jpeg før bufferen skal tømmes
493 autofokuspunkter
4K-opløsning med 60 billeder i sekundet

Nikon Z 6 II

24.5 megapixel
100-51200 ISO
Op til 14 billeder pr. sekund
En buffer der klarer op til 124 raw-fotos og 200 jpeg før bufferen skal tømmes
273 autofokuspunkter
4K-opløsning med 60 billeder i sekundet

Nikon Z 6 II og Z 7 II med forbedret øjefokus

I følge Nikon er autofokus-ydeevnen blevet forbedret markant i forhold til den, vi første gang kunne opleve i Nikon Z6 og Z7. Forbedringen består i, at du nu kan bruge ansigts- og øjenregistrering i det brede AF-fokus-område. 

I de forrige modeller Nikon Z 7 og Z 6 er denne funktion nemlig kun tilgængelig via Auto-AF, hvilket gør, at kameraet beslutter, hvor det vil fokusere – og på hvilket ansigt.

Ved at tilføje funktionen i et bredere område kan du nu i Nikon Z 6 II og Z 7 II selv vælge, hvilket ansigt du vil fokusere på, når der står flere personer i menneskemængde. 

> Læs også: Sony A7C er verdens mindste full-frame-kamera

Nikon Z 6 II og Z 7 II tager flere korttyper

Brugere af Nikon Z 6 og Z 7 har kritiseret, at modellerne kun kunne tage XQD-kort, og det er der nu blevet rettet op på i Z 6 II og Z 7 II.

Nu har begge de nye kameraer to kortindgange, hvor du kan sætte både UHS-II SD-kort, XQD og CFexpress i.

Det gør, at du fx kan skyde jpeg på det ene kort og raw-fotos på det andet. Du kan også vælge at lægge videoer på det ene og fotos på det andet, hvilket gør det nemmere at sortere i dine optagelser.

Nikon Z 7 II

Begge kameraer kommer med en ny DUAL EXPEED-processor, som er op til en tredjedel mere effektiv end den, som er i Nikon Z 6 Og Nikon Z 7. Det gør fx kameraets fokus og buffer hurtigere. 

© Nikon

Nikon Z 6 II og Z 7 II kommer med to nye processorer

Nikon har gjort de to nye kameraer hurtigere og mere kraftfulde ved hjælp af to nye processorer ved navn Expeed 6.

Processorerne gør, at du kan fotografere uden pauser, og at autofokus arbejder hurtigere, når motivet kræver det. Det gælder både, når du skyder video og fotograferer.

> Læs også: Her er det bedste kamera mellemklassen

Nikon Z 7 II

Nikon Z 6 II og Z 7 II har en fleksibel skærm, som du kan tage ud og dreje. Det giver flere muligheder under optagelse.

© Nikon

Nikons app gør det lettere at opdatere kameraet

Nikons app SnapBridge gør det nu muligt at opdatere firmwaren i dit kamera via fx din smartphone eller tablet.

Du kan bruge applikationen til at skyde video eller billeder med dit kamera, da SnapBridge kan fungere som en fjernbetjening.

Du kan også nemt tilføje hashtags eller copyright-information til dine fotos med appen. 

> Læs også: Verdensnyheder i full-frame-kameraet Sony A7S III

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...