For omkring 10.000 kroner får du rigtig meget kamera for pengene. Modellerne i denne klasse har autofokus, der nemt kan følge motiver i bevægelse og låser sig fast på øjne i motivet. Desuden er kameraerne robust bygget.
Vi har testet seks modeller med udskiftelig optik i klassen. Interessant nok valgte alle producenter at sende spejlløse kameraer, selv om flere af dem også har traditionelle spejlreflekskameraer i klassen.
>Læs også: Skal jeg vælge systemkamera eller spejlreflekskamera?
Alle kameraerne har altså en elektronisk søger, der kan vise lys og farver, som de bliver på billedet, frem for en traditionel optisk søger.

Det er disse seks modeller, der er med i testen.
De er med i testen:
Canon EOS RP
Fujifilm X-T3
Nikon Z 6
Olympus OM-D E-M5 Mark III
Panasonic Lumix DC-GH5
Sony A6600
Tre sensorstørrelser
Selv om alle kameraerne er spejlløse, adskiller de sig fra hinanden på andre områder. Først og fremmest er størrelsen på billedsensorerne forskellig.
Kameraerne fra Canon og Nikon har store full-frame-sensorer, mens modellerne fra Fujifilm og Sony har lidt mindre APS-C-sensorer, og kameraerne fra Olympus og Panasonic har de endnu mindre Four Thirds-sensorer.
>Læs også: Få styr på kameraernes sensorstørrelser
Hvad det betyder for billedkvaliteten, kan du se i Digital FOTO nr. 12/2020, hvor du kan læse testen. Her har vi været på tur med alle seks kameraer for blandt andet at fotografere landskaber og motiver i bevægelse.
I testen kan du læse om vores oplevelser med blandt andet fokus, lcd-skærme, søgere og meget andet.