Sony A7 IV

Sony A7 IV arver det bedste fra topmodellen A1 og koster kun en tredjedel

Det nye Sony A7 IV er spækket med nye funktioner, hvoraf flere er hentet fra det langt dyrere flagskib A1. Se de mange nyheder, og læs allerede nu vores dom.

Det er næsten fire år siden, Sony lancerede deres mest populære spejlløse full-frame-kamera, Sony A7 III, og nu er den længe ventede afløser klar. 

Og der er masser af spændende nyheder i den fjerde generation af Sonys billigste full-frame-kameraer. Flere af dem er hentet fra flagskibet A1, der koster næsten tre gange så meget.

Se video: Her imponerer Sony A7 IV

Autofokus stiller skarpt på fugleøjne

Autofokus er blevet stærkt forbedret og skulle blandt andet være 30 procent hurtigere end hos forgængeren. Som hos A1 er der 759 fokuspunkter, og de dækker 94 procent af billedfladen.

Følgefokussen er forbedret og af samme type som i A1, og udover øjefokus til både dyr og mennesker er der nu kommet det imponerende øjefokus til fugle som hos A1. 

I A7 IV kan funktionerne endda også bruges til video.

Ligesom forgængeren kan Sony A7 IV tage ti billeder i sekundet med autofokus, men nu kan du tage mere end 800 fotos i både raw og jpeg i topfarten. Her kunne forgængeren tage omkring 40. Skyder du udelukkende i fx raw, kan du tage mere end 1000 fotos i højeste hastighed med Sony A7 IV.

Du får desuden den nye billedprocessor BIONZ XR, der sammen med en helt ny billedsensor på 33 mio. pixels skulle sikre flere detaljer, bedre farver, forbedret ydelse i svagt lys og et dynamisk omfang på mere end 15 trin.

>Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

Sony A7 IV

Lcd-skærmen på Sony A7 IV er nu fuldt fleksibel og har en opløsning på 1,03 mio. punkter.

Sony A7 IV er stærkere på video

Den indbyggede billedstabilisering kan hente 5,5 trin, hvilket svarer til, at du kan få skarpe fotos på 1/6 sekund, hvor du ellers skulle bruge 1/250 sekund.

På videosiden er Sony A7 IV også blevet opgraderet, så du kan skyde i 4K med 60 billeder i sekundet og lave Full HD-optagelser med 120 billeder i sekundet til slowmotion. Du kan også gemme i flere formater for optimal kvalitet.

>Læs også: Her er de bedste kameraindstillinger til portrætfoto

Som noget nyt kan du på lcd-skærmen få vist en visualisering af, hvor dybdeskarpheden ligger, under videooptagelse. Funktionen hedder Focus Map og viser med én farve de områder, der ligger foran det skarpe område, og med en anden farve de områder, der ligger bag det skarpe område.

Læs vores anmeldelse af Sony A7 IV

Søgerens opløsning er øget, så den nu er på 3,69 mio.punkter. Desuden er håndgrebet blevet dybere. Kameraet har to kortpladser, der begge tager SD-kort af UKS-II-typen. Den ene plads kan desuden tage de hurtige CFexpress Type A-kort.

Sony A7 IV har en vejledende pris på 21.500 kroner. Som nogle af de første i verden har vi allerede anmeldt kameraet, og du kan læse vores dom og se testbilleder her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...